Bøger / skønlitteratur til børn / eventyrlige fortællinger

Eventyret om prinsen der ville arbejde


Beskrivelse


Prins Peter kan i modsætning til sine brødre og søstre lide at arbejde. Da hans far smider ham ud, fordi han ikke opfører sig som prinser bør, tager han arbejde som hyrde - og det viser sig senere at komme hele landet tilgode.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

August . Danielsen . (skole)

d. 18. dec. 2018

I modsætning til sine utallige søstre og brødre vil prinsen Peter godt arbejde. Ja, han kan ikke leve uden og ser med tilfredshed på desangående at blive smidt på porten af sin far og tagerarbejde som hyrde. Imidlertid påbegynder nabolandet en oprustning - man bygger trækasser. Peters far må - uden at vide til hvilket formål - gøre det samme. Først da denne meningsløse oprustningtruer med at ruinere landene, kommer Peter tilbage og taler de to konger til fornuft og yder dem hjælp. L. E. A. har her skrevet et moderne eventyr i en meget enkel komposition, med mange afeventyrets bedste virkemidler og elementer og gør det i et lettilgængeligt sprog med en undertone af befriende humor. Hans eventyr har meget tydelige paralleller til vores verden, paralleller, somogså børn vil kunne opfatte. Eventyret kan selvlæses fra 9 år, men virker for de 7-11-årige nok stærkest gennem en oplæsning. De mest centrale og dramatiske højdepunkter er med god indlevelsesevneillustreret i sort/hvidt.Farveforside.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Lone Jack Hansen (børn)

d. 18. dec. 2018

Oplagt og underfundigt fortæller Leif Esper Andersen sit eventyr om prinsen Peter, der ikke passer ind i sin store familie af højfornemme personer, der ikke har andet at sige end "puh" og"bah", når de ser folk bestille noget. Peter søger ned i staldene, hvor han kommer i lære som hyrde. Flere år går, og han vogter sin større og større hjord af køer, lader bygge stalde til dem ogkan til slut træde til, da landet er udhungret efter et latterliggjort oprustningskapløb med nabolandet. For at forstå eventyrets parodi på vores verden og dets ironiske finesser skal mindre børnhave det formidlet af en voksen, men det kan som en god historie læses af børn fra ca. 9 år. Ill. med 5 helsides tegninger af Robert Jensen.


Folkeskolen

årg 25, nr 31/32/33 (1979)

af

af

Bent Rasmussen

årg 25, nr 31/32/33 (1979)


Jyllands-posten

d. 2. okt. 1978

af

af

Ellen Buttenschøn

d. 2. okt. 1978