Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Galaks-Arenaen


Beskrivelse


Science fiction. Unge mennesker bortføres og bliver overført til en rumraket, der straks transporterer dem til den fjerne planet Verax. Her skal de oplæres som slaveartister og underholde veraxerne.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Vera Jensen

d. 18. dec. 2018

Gillian Rubinstein formår i sine ungdomsbøger at kombinere intens spænding og action med seriøse elementer og sætte det hele ind i en meningsfyldt social sammenhæng. Hun har på nuværendetidspunkt fået fem af sine bøger oversat til dansk, bl.a. Rummets dæmoner (1988) og Rumlabyrinten (1990). Hun har tidligere i sine bøger flirtet med avanceret computerteknologi og sciencefiction-elementer, som hun også gør det i denne bog. Handlingen tager sit udspring i Australien, hvor tre søskende bliver kidnappet. De bliver tilsyneladende overført til en rumraket, der straksdrager afsted mod den fjerne planet Verax, hvor de skal oplæres som slaveartister og underholde veraxerne. Efterhånden som historien skrider frem, bliver det åbenbart, at børnene stadig er påJorden, hvor de er ufrivillige deltagere i et uhyggeligt eksperiment. Det er en utroligt velskrevet og spændende historie, hvor spændingen langsomt og sikkert bygges op. Historien vil helt sikkertfænge hos de 12-16-årige, der vil bliveindfanget af bogens flotte skildinger af klaustrofobisk afmagt og sygeligt magtmisbrug i videnskabens navn. En forrygende god ungdomsbog.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Birger Hoff (skole)

d. 18. dec. 2018

Den australske forfatter Gillian Rubinsteins 5. bog på dansk handler blandt andet om en illusorisk rumrejse med nogle kidnappe de børn, som skal bruges til livsfarlig underholdning ved atudføre halsbrækkende akrobatiske numre. Desværre er det ikke blot det illusoriske rumskib, der bliver på jorden, selve historien når heller aldrig at lette og blive rigtig vedkommende for sinlæser, selv om bogens temaer og miljøtegning indeholder flere spændende elementer. At historien mangler en forløsning skyldes i høj grad den fortælletekniske synsvinkel. Fortællingen er lagt imunden på den 13-årige Joella, den mellemste af tre søskende, som kidnappes til den fiktive planet, Verax, og den fortælles som en rammefortælling med flere hentydninger til fremtidige hændelser,som ansporer læseren, men som forløses uden de store overraskelses momenter. Derved bliver det kun fortællerens påstand om en spændende historie og ikke læserens. En bog, som flot pakkes ind itemaer som magt og magtkamp, gys ogspænding, et meget anderledes miljø, men som i sit indhold slet ikke kan stå mål med intentionerne. Læsere fra omkring 13 år vil få svært ved at holde interessenfanget.


Det fri aktuelt

d. 14. dec. 1994

af

af

Steffen Larsen

d. 14. dec. 1994


Information

d. 10. nov. 1994

af

af

Merete Møller Olesen

d. 10. nov. 1994