Bøger / skønlitteratur / roman

Præstens kone


Beskrivelse


Efter tyve år som præstekone i et engelsk landsogn med pligter veldefineret af hendes omgivelser tager Anna Bouverie fat på den utaknemlige opgave at tilfredsstille sine egne ønsker og behov.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Lone Krøgh

d. 18. dec. 2018

Dette er Trollopes tredje roman på dansk, og selvom hun hører til i den bedre ende af genren, bliver det stadig tydeligere, at det er uforpligtende dameunderholdning, der er hendes varemærke.Romanen handler om Anna, der i 20 år har været gift med Peter, der er præst. Altså er Anna præstens kone, og hun føler efterhånden, at hun ingen selvstændig identitet har. Al hendes tid går med atstå til rådighed for sognet og almindelig velgørenhed. En engelsk landpræst tjener ikke meget, og det i forvejen hårdt prøvede ægteskab vakler, da Anna tager arbejde uden for hjemmet. Hun gør detfor at skaffe skolepenge til den yngste datter, men såvel Peter som de forstokkede sognebørn betragter det som højst upassende. Samtidig flytter hele 3 attraktive ungkarle til egnen, som hver isærforelsker sig i Anna. Hun opgiver til sidst at finde forståelse hos Peter og indleder et forhold til den ene af dem. Peter får nys om det, og han forsvinder på dramatisk vis ud af Annas liv,hvorefter hun griberchancen og skaber sig en tilværelse efter sit eget hoved og med sig selv som centrum. En blanding af Wesley (uden dennes vid og bid) og Pilcher (med dennes forkærlighed forinteriørbeskrivelser og lykkelige slutninger), som givetvis vil tiltale et stort publikum.


litteratursiden.dk

d. 1. sep. 2006

af

af

Mie Henriksen

d. 1. sep. 2006

Varm og menneskeklog roman om Anna, der gør oprør mod sin stivnede rolles fængsel og kæmper for at opretholde sin identitet som selvstændig kvinde. Anbefalet af bibliotekar Mie Henriksen, Hammel Bibli...


Berlingske tidende

d. 6. apr. 1995

af

af

Eva Pohl

d. 6. apr. 1995


Weekendavisen

d. 24. mar. 1995

af

af

Charlotte Jørgensen

d. 24. mar. 1995


Det fri aktuelt

d. 21. mar. 1995

af

af

Birgit Brunsted

d. 21. mar. 1995


Information

d. 17. mar. 1995

af

af

Rigmor Bækholm

d. 17. mar. 1995


Jyllands-posten

d. 18. apr. 1995

af

af

Bodil Steensen-Leth

d. 18. apr. 1995


Berlingske tidende

d. 7. sep. 1996

af

af

Søren Kasssebeer

d. 7. sep. 1996