Bøger / skønlitteratur / gys

Misery


Beskrivelse


Efter en bilulykke plejes forfatteren Paul Sheldon i et ensomt beliggende hus af en ukendt, sindssyg kvinde, der samtidig forsøger at tvinge ham til at genoplive sin berømte romanserie ved udspekulerede ydmygelser.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Per Månson

d. 18. dec. 2018

En af de mere omtalte romaner i Kings store produktion er nu endelig oversat til dansk. Misery er hovedperson i en række underholdningsromaner af forfatteren Paul Sheldon. Han har droppetserien, men bliver efter en bilulykke kidnappet afen dæmonisk tidligere sygeplejerske, der holder ham fanget og tvinger ham til at genoplive Misery. Fangenskabet i en øde bjeregn (tæt på OverlookHotel - Ondskabens hotel) bliver et mareridt: sygeplejersken viser sig at være en sindssyg massemorderske. Men det er ikke kun hende, der tvinger Sheldon til at skrive, han bliver selv opslugt afhistorien - og dermed handler romanen også om forfatterens dobbelte pres: Fra stoffet, han har i sig, og fra læserne, der kan virke som blodsugere. Det med effekterne kan King selvfølgelig, ogMisety er efter min mening hans hidtil mest hårrejsende bog uden et eneste overnaturligt element. Man sluger historien, der er dobbelt grufuld, fordi den indenfor sine egne rammer er båderealistisk og sandsynlig. Ikke en afKings trofaste fans vil blive skuffet denne gang - der vil snarere komme nye til. Oversættelsen er fremragende og omslaget fænger straks.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Per Månson

d. 19. dec. 2018

En af de mere omtalte romaner i Kings store produktion er nu endelig oversat til dansk. Misery er hovedperson i en række underholdningsromaner af forfatteren Paul Sheldon. Han har droppet serien, men bliver efter en bilulykke kidnappet af en dæmonisk tidligere sygeplejerske, der holder ham fanget og tvinger ham til at genoplive Misery. Fangenskabet i en øde bjeregn (tæt på Overlook Hotel - Ondskabens hotel) bliver et mareridt: sygeplejersken viser sig at være en sindssyg massemorderske. Men det er ikke kun hende, der tvinger Sheldon til at skrive, han bliver selv opslugt af historien - og dermed handler romanen også om forfatterens dobbelte pres: Fra stoffet, han har i sig, og fra læserne, der kan virke som blodsugere. Det med effekterne kan King selvfølgelig, og Misery er efter min mening hans hidtil mest hårrejsende bog uden et eneste overnaturligt element. Man sluger historien, der er dobbelt grufuld, fordi den indenfor sine egne rammer er både realistisk og sandsynlig. Ikkeen af Kings trofaste fans vil blive skuffet denne gang - der vil snarere komme nye til. Oversættelsen er fremragende og omslaget fænger straks.


Berlingske tidende

d. 10. jan. 1991

af

af

Lars Henrik Aagaard

d. 10. jan. 1991


Weekendavisen

d. 18. jan. 1991

af

af

Bo Bjørnvig

d. 18. jan. 1991


Det fri aktuelt

d. 18. jan. 1991

af

af

Preben B. Christensen

d. 18. jan. 1991


Politiken

d. 18. feb. 1991

af

af

Harald Mogensen

d. 18. feb. 1991


Information

d. 9. feb. 1991

af

af

Søren Schou

d. 9. feb. 1991