Målgruppen er nok primært kønsforvirrede unge, der har svært ved at finde sin egen identitet, men det er også en oplagt lille sag til opgaveskrivere på mellemuddannelserne.
Læby er blandt andet kønsforsker og har efterhånden et omfattende forfatterskab med både digte, romaner og en børnebog bag sig. Søren møder en aften på en bøssebar en forfatter, der skriver hans historie. Den handler om en barndom med manglende forældreomsorg og -kærlighed, om at være anderledes end alle andre og om langsomt at erkende, at han er homoseksuel. Især gymnasietiden er pinefuld, og en overgang forsøger han at slippe for sin krop ved at lade helt være med at spise og kun leve af sukkerfri saftevand. Bogen fortælles på flere niveauer: dels forfatterens rammehistorie i starten og slutningen og dels Sørens historie dengang og set i voksent tilbageblik. De tre niveauer har forskellig typografi og er adskilt af en gennemgående sort tråd. Sproget er enkelt og letlæst.
Bogen kan minde om Martin Elmers ungdomsromaner og en lang række andre forfattere, der skriver om at finde sin identitet.
En velskrevet og letlæst historie om at skabe sig selv i pubertetens kønslige minefelt, der især henvender sig til unge og opgaveskrivere på mellemuddannelserne.