En stor og glødende, men ikke helt let roman om unges - især pigers - identitetsudvikling; den foregår fra 1960 og frem ved den finske skærgårdskyst. Stedets særegne natur og et mord på en amerikansk pige danner base for dels en spændingshistorie og dels et portræt af en tid med forandringer, usikkerhed og eksperimenteren med kærlighed og seksualitet. Bogens omslag beskriver udmærket romanens mange temaer.
Den unge amerikanske pige Eddie findes druknet i skovsøen og hendes kæreste Bjørn hænger sig selv. Deres bedste ven finder dem, men hvad har han set, og hvorfor denne pludselige død? Dette mysterium trækker tråde både bagud og frem i tiden og kommer til at åbne op for en beskrivelse af ungdom og modning. Unge der hvisker og tisker og på mange måder har en kant i forhold til forældregenerationen og søger oplevelser andre steder end hos deres familie. Vi kommer rundt om mange forskellige personer der alle har tilknytning til Egnen - den lokalitet der danner ramme om det meste af handlingen. Sproget er suggestivt og stilen kompliceret og kaleidoskopisk og kræver en opmærksom læser.
Kerstin Ekmans læsere vil kunne lide denne roman, og i fx Håkan Nessers Skyggerne og regnen kan man finde visse tematiske lighedstræk. Finlandssvenske Fagerholm er dog lidt sværere tilgængelig, men fanger man først stilen, rives man med.
En stor, medrivende læseoplevelse og sprogligt set helt unik; mange læsere vil glæde sig til det afsluttende bind om den amerikanske pige.