Læsere af filosofiske fremtids- eller katastrofefortællinger og generelt af gode eksistentialistiske romaner vil ikke blive skuffet over denne.
McCarthy er kendt for sin grænselandstrilogi startende med Alle de smukke heste og senest Ikke et land for gamle mænd, der er filmatiseret af Coen-brødrene. Alle romaner om store eksistentielle spørgsmål og først og fremmest etik og moral. Det er rendyrket i Vejen, hvor vi er i et nøgent og øde Amerika, der er totalt udbrændt efter en voldsom katastrofe. Blandt de få overlevende er en far og hans søn, der kæmper sig gennem landskabet i evig søgen efter noget spiseligt og evig angst for de omstrejfende bander, der inkluderer børn i kategorien spiseligt. Det er en smuk fortælling om et kærlighedsforhold mellem en far og hans søn med enkle, men dybe diskussioner om tillid, etik og moral på vej mod det uundgåelige endeligt.
Læserne af de tidligere bøger er selvfølgeligt en oplagt målgruppe, men også fx Cuelhos romaner har samme overordnede tematik dog ud fra et mere spirituelt synspunkt.
En smuk og bevægende roman om forholdet mellem en far og hans søn i det totale intet efter en altødelæggende katastrofe.