Into the wild bygger på den unge Chris McCandless' dagbøger. Historien om hans usædvanlige livsforløb har opnået kultstatus i USA, og Sean Penns filmudgave er et både smukt, stærkt og tankevækkende dokument med en anderledes vinkel på ungdommelig usikkerhed og en ætsende kritik af forbrugersamfundets materialisme. Den har bud både til unge, der søger efter mening med livet og deres voksne, der prøver at forstå dem.
Cris, vellidt af alle, forlader i 1992 college med fine eksaminer, og med en rig familie i baggrunden kunne han frit vælge sin fremtid. Det gør han. Han forærer sin børneopsparing på 25.000 dollars til velgørenhed, brænder alle sine kontanter, ID- og kreditkort og forlader familien uden et ord. Han melder sig helt ud af samfundet for i ensomhed at søge sig selv. Ude i vildmarken møder han miljøer og mennesker, der før var ham ukendte. De lærer noget af ham, og han lærer noget af dem. Forældrene og hans søster, som er den eneste der forstår ham, erkender efterhånden, at han ikke ønsker at blive fundet. I 1994 bliver han fundet død i Alaska af nogle pelsjægere.
Som roadmovie og med frihedslængslen som gennemgående tema har filmen meget til fælles med fx David Lynch' The straight story, og gennem sin beslutsomme, men sårbare hovedperson giver den et stærkt og indfølt portræt af en ung mands søgen efter mening med livet.
Trods titlen er det ikke en film, der egentlig hylder eller idealiserer naturen frem for civilisationen, men er en sjælden bevægende og universel dannelseshistorie.