Bøger / skønlitteratur / roman

En meget lykkelig mand


Beskrivelse


Historien handler om fire par i 30'erne og deres interne relationer, både parforholdene og vennerne. Christian er førerhund, hvad angår det materielle, men hvordan kan han egentlig have råd til dét niveau? Hvad sker der med menneskers værdier, når præstationsræset kører?

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. maj 2010

af

af

Beth Høst

d. 7. maj 2010

Bogen må være henvendt til dem, der kan lide skildringer af det moderne parforhold, mere specifikt historier om de par, der er midt i 30'erne, har 2-3 børn, sidder på flæsket, og hvad det er, det gør ved deres værdier. Det mærkes, at forfatteren er dramatiker, dialogen er præcis, men det kan være lidt svært i starten at skelne figurerne.

Forfatteren kender vi fra et par humoristiske småstykker bl.a.: To høje kvinder og en lille mand og så en bog fra Byggecentrum om livet i parcelhuset: Parcelhusets pionerer : da Jensen flyttede på Lærkevej. Her er så historien om, hvad der skete på Lærkevej, da det hele bare så ud til at køre fint for alle. Det handler om 4 par og deres interne relationer. De holder improviserede fredag-aften-grillparties i haven, deres børn leger sammen, de tager sammen til ødegården i Sverige. Christian er historiens centrum, han er den fuldblods grænsepsykopatiske charmør, alt er strategi, han iscenesætter sig selv og sine omgivelser, og ved historiens start er et svindelnummer omkring et fup-boligsite, han uden skrupler har iværksat, ved at ramme ham i nakken. En af vennerne er ved at melde ham til politiet, men gribes så selv af "vi har det jo godt, hvorfor så ødelægge det hele?".

Keyes En charmerende mand kunne være en sammenligning.

Historien kræver lidt af "den indre scene" og så er det kulsort underholdning.


litteratursiden.dk

d. 10. juni 2010

af

af

Line Hoffgaard

d. 10. juni 2010

Hvad er prisen på din lykke? Psykologisk drama behandler det dilemma med drive og nerve. Allerede i titlens overdrivelse – det er en meget lykkelig mand – fornemmer man, at ikke alt er som det umiddel...


Jyllands-posten

d. 21. juni 2010

af

af

Johnny Harboe

d. 21. juni 2010


Berlingske tidende

d. 4. juni 2010

af

af

Mai Misfeldt

d. 4. juni 2010


Weekendavisen

d. 28. maj 2010

af

af

Klaus Rothstein

d. 28. maj 2010