Bøger / skønlitteratur / psykologisk thriller

Fluen og evigheden


Beskrivelse


54-årige Maertens' liv krakelerer, da han begynder at modtage anonyme telefonopkald, læser om en gammel studiekammerats død og opdager en kræftlignende hudforandring, og det tvinger ham til at tage fortiden op til revision.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. aug. 2010

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 6. aug. 2010

For læsere, der interesserer sig for velskrevne, dybsindige romaner med et eksistentielt filosofisk indhold. Vil også tiltrække en del af Håkan Nessers kernelæsere.

Håkan Nesser er mest kendt for sine to yderst velskrevne krimiserier om kriminalkommissær Van Veeteren og vicekriminalkommissær Barbarotti. Denne bog er en selvstændig roman om 54-årige Maertens, hvis liv tager en afgørende vending, da han begynder at modtage mystiske telefonopkald, læser om en gammel studiekammerats død og opdager en kræftlignende hudforandring. Efter afsoningen af en lang fængselsstraf prøver han at leve et normalt liv, men den uafklarede fortid indhenter ham og tvinger ham til at overveje væsentlige eksistentielle spørgsmål. Sproget er velklingende, og bogen er fyldt med atmosfære. Maertens' mange filosofiske overvejelser over sit liv er krævende læsning, men Nesser er en fremragende forfatter, der holder læseren fast med en psykologisk spænding, der bygges langsomt og sikkert op og afslører mere og mere af Maertens' fortid og den forbrydelse, han er straffet for.

Håkan Nesser er en af de allerbedste psykologiske spændingsforfattere og kan sammenlignes med forfattere som Karin Fossum, Ruth Rendell og Patricia Highsmith.

En intelligent, dybsindig og velskrevet roman med en fortættet psykologisk spænding, som sætter fokus på væsentlige filosofiske spørgsmål, der vedrører den menneskelige eksistens.


litteratursiden.dk

d. 6. sep. 2010

af

af

Mie Henriksen

d. 6. sep. 2010

Virtuos og spændende filosofisk roman, som illustrerer Kierkegaards motto om at livet leves forlæns og forstås baglæns. Håkan Nesser er mest kendt som krimiforfatter, men denne bog - som for øvrigt ud...


Berlingske tidende

d. 27. aug. 2010

af

af

Jørgen Johansen

d. 27. aug. 2010


Jyllands-posten

d. 24. aug. 2010

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 24. aug. 2010