Bøger / skønlitteratur / samfundsskildringer

Ude bedst


Beskrivelse


Den stilfulde og moderigtige Sylvia lever af gratis kaffe og madrester i Ikea og sover i sin bil. Sylvia har begået en utilgivelig forbrydelse mod sin familie og er hjemløs og alene, indtil hun en dag giver en kvindelig pusher et lift.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2011

af

af

Rikke Bruun

d. 21. mar. 2011

Bogen henvender sig primært til kvinder, der gerne vil læse om moderne kvindeskæbner og bagsiden af et liv med karriere, familie og penge.

Sylvia er hjemløs og lever af gratis kaffe og madrester i Ikea. Om natten sover hun i sin bil, og hun snyder sig ind i svømmehallen for at få et bad. Alt dette og meget mere kan lade sig gøre, fordi Sylvia ikke er en typisk hjemløs. Hun ligner den karrierekvinde, hun var før, hun gjorde noget utilgiveligt mod sin familie, noget der kun antydes for senere at afsløres. Nedturen vender, da hun tager en kvinde op at køre - en kvinde som tager Sylvia til sig, men som viser sig at være pusher. Bogen er en roman, der skildrer bagsiden af en karriere- og pengefikseret hverdag. Sylvia er en kvinde som ikke klarede presset, og som nu må leve med konsekvenserne. På trods af sin nedtur, holder hun fast i facaden og fordommene, som dog begge langsomt opløses.

På dansk har Sara Kadefors tidligere fået udgivet en børnebog Lang lørdag, 2002, og en ungdomsroman Sandor møder Ida, 2002. Som hendes tidligere bøger udstiller Ude bedst nogle af vores samfunds bagsider.

Sylvia og hendes skæbne fortælles med satire og morsomheder, som gør romanen underholdende og som portrætterer Sylvia som en antihelt. Nysgerrigheden pirres, og man trækkes ind i historien og efterlades med et håb.


litteratursiden.dk

d. 11. apr. 2011

af

af

Rikke Bødker

d. 11. apr. 2011

Når hele verden stiller krav og forventninger bliver det somme tider for meget. Læs her Om Sylvias oprør mod pænheden. Sylvia, en 44-årig svensk kvinde, bliver hjemløs efter at have lavet en fatal han...


Politiken

d. 11. juni 2011

af

af

Dorte Hygum Sørensen

d. 11. juni 2011


Jyllands-posten

d. 23. mar. 2011

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 23. mar. 2011


Kristeligt dagblad

d. 28. mar. 2011

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 28. mar. 2011