Bøger / skønlitteratur / roman

Den kendte verden


Beskrivelse


Henry Townsend er sort. Og slaveejer. Han lever med sin familie og 33 slaver i Virginia i 1850'erne, hvor livet er barsk og menneskene barskere. samfundsskildringer ; familien ; USA ; slaver ; 1850-1989.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2011

af

af

Sanne Caft

d. 5. aug. 2011

Pulitzerprisvinderen Den kendte verden er en stor roman om et sort kapitel i menneskehedens historie - slaveri. Dens sprog, emne og tyngde gør den til en krævende men tilfredsstillende læseoplevelse.

Forfatteren, der underviser på universitetet, er faldet over den oplysning, at der i USA også fandtes sorte, der holdt slaver. Dette overraskende faktum danner udgangspunkt for en kompleks historisk fortælling om slaven Henry Townsend, der nu som fri mand selv ejer 33 slaver. Vi hører om Henrys far, der bruger sit liv på at købe sig selv, sin kone og søn fri - i nævnte rækkefølge og over flere år. Townsend-familien er i centrum for et farverigt persongalleri af slaveejere, slaver, sorte og hvide i et landligt Virginia i 1850'erne. Romanen har sin styrke dels i de dybdegående moralske, etiske og menneskelige overvejelser, dels i det fantastiske sprog, der er oversat til lydefrit dansk af Søren K. Barsøe. Stilen er tør og underfundig.

Forfatterens første roman på dansk. Den minder om Jonathan Franzen i sit store anslag og sin episke bredde og sit fokus på amerikansk kultur og samfund.

Pulitzerprisvinder. Historisk roman om slaveri og menneskelighed eller mangel på samme. Flot sprog og fængende forside med en bagsidetekst, der nok skal sælge. Samme målgruppe som fx Jonathan Franzen. Til læsere, der vil underholdes og tænke samtidig.


litteratursiden.dk

d. 19. sep. 2011

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 19. sep. 2011

Glæd dig, for der venter dig en stor læseoplevelse i ’Den kendte verden’ – en fantastisk velskrevet roman om slaveriet i Virginia Her i dag tumler du rundt med en besiddelse, som du har et stykke papi...


Jyllands-posten

d. 26. aug. 2011

af

af

Jakob Levinsen

d. 26. aug. 2011