The walking dead er for unge og voksne gyserfans.
"Efter katastrofen" er et kendt tema inden for både science fiction- og gysergenren. I Robert Kirkmans version af temaet er der tale om en verdensomspændende epidemi, som med ét slag har forvandlet menneskeheden til menneskeædende zombier - bortset fra nogle få individer, og det er naturligvis dem, vi følger i beretningen. Reglerne i universet er enkle: hvis man bliver bidt af en zombie, er man færdig. Heldigvis er zombierne både dumme og langsomme, og så kan de slås ihjel(!). Det giver vores hovedpersoner, som uvist af hvilken grund ikke er blevet smittet, gode overlevelsesmuligheder, og det er forvaltningen af disse muligheder, der er fortællingens dynamo. I dette første oversatte album, som rummer 6 af de indtil videre ca. 80 amerikanske hæfter, genforenes betjenten Rick Grimes med sin familie i et lille samfund, der trues af indre stridigheder. Fortsættelse følger - omend i en noget anden streg end Tony Moores rå og kraftfulde, sort-hvide billedside med mange gråtoner.
Overlevelsen efter katastrofen kan man bl.a. læse om i Hermanns Jeremiah og i Bilals tegneserier. Inden for gysergenren er det ofte vampyrer, eller som hos Kirkman zombier, der gør livet surt for de overlevende.
The walking dead er i USA blevet en enorm publikumssucces, og historien er omsat til en tv-serie, der også snart får dansk premiere. Det er let at se, hvorfor den velfortalte og elementært spændende beretning har appel til et stort publikum.