En roman om et sygdomsforløb, der sætter en række tankeprocesser i gang om liv og død, er primært for et modent publikum, men også de, der rammes af alvorlig sygdom kan hente indsigt og styrke i bogen.
En kvinde får konstateret en hjertesygdom, og vi følger hendes liv og tanker gennem behandlingsforløbet. Hendes liv har hidtil været at skrive, men med sygdommen følger en skriveblokering. Netop skrivningen har givet hendes tilværelse struktur, og hun rammes dobbelt. Hun bliver sat i venteposition og uvisheden, angsten, ensomheden og det indre kaos tager over. Gennem drømme, erindringsglimt og refleksioner føres hun tilbage til sin barndom og centrale oplevelser. Det giver ny indsigt og erkendelse af hvem hun var, og hvem hun er. Lyrisk, let og enkelt føres vi gennem de store følelser omkring vilkår og eksistens. Aase Schmidt er født i 1935 og har udgivet flere romaner, senest Den nøgne mur, 2007.
Inge Pedersen, Karen Fastrup, Ida Jessen og Birthe Arnbaks lyriske univers har mange af de samme elementer.
På en gang enkelt, nøgternt og alligevel intenst formidler romanen de store følelser, der er på spil, når døden banker på. En hverdagshistorie om et sygdomsforløb og efterfølgende skriveblokering bliver til en erkendelsesproces om identitet og forsoning med det grundlæggende vilkår: at se tilværelsen og dermed livet og døden i øjnene. Det er også et ualmindeligt smukt møde mellem barndom og alderdom. For alle, der holder af reflekterende romaner.