Primær målgruppe er forældre og pårørende til børn med kromosomfejl. Læsere af autentiske beretninger vil også finde frem til denne personlige beretning om uventet at få et handicappet barn.
Anette B. Arentsen er mor til Sofie med Downs Syndrom. Hun skildrer i bogen de første tre år med Sofie, fra forældrene ved fødslen får den chokerende besked, at Sofie har denne kromosomfejl, og at hun desuden skal hjerteopereres 3 mdr. senere. Det er en følelsesladet beretning om et verdensbillede, der krakelerer, en brat nedtur og bekymringer for barnets fremtid, der langsomt ændres til accept af at have fået et handicappet barn, som er afhængig af forældrene resten af livet. Arentsen begiver sig desuden ud i etiske overvejelser over abort i tilfælde af kromosomfejl. Argumentationen er ikke overbevisende, da forfatteren ikke har et klart standpunkt.
Nanna - et andet liv, 2012, beskriver også en opvækst og familieliv med en kromosomfejl. I dette tilfælde den sjældnere kromosomfejl Williams Syndrom. Jean-Louis Fourniers Hvor skal vi hen, Far?, 2010, er en humoristisk beretning om at være far til to multihandicappede drenge.
Personlig beretning om at få et barn med Downs Syndrom. Skildringen er følelsesladet og perspektivet er forfatterens, som er mor til barnet. Målgruppen er primært forældre og pårørende til børn med kromosomfejl eller andre alvorlige handicaps, som her vil kunne spejle sig i den følelsesmæssige rutsjetur.