Bøger / skønlitteratur / noveller

En ikke ualmindelig bivirkning : noveller


Beskrivelse


Noveller om velkendte situationer, hvor hovedpersonerne fanges i absurde og urovækkende situationer, der fuldstændig tager magten fra dem.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2012

af

af

Conni Boll Christensen

d. 24. apr. 2012

Anja Otterstrøm debuterede i 2010 med novellesamlingen Enebørn. Her endnu en novellesamling, der kan anvendes bredt af novellelæsere og opgaveskrivere.

Enebørn blev bl.a. kaldt "dagligstue-spooky". En betegnelse, der også dækker forfatterens nye novellesamling ganske godt. Historiernes rammer er dagligdags og velkendte, men hovedpersonen, oftest en jeg-fortæller, fanges i absurde situationer, der kan minde om en uhyggelig drøm. Fx i lufthavnen hvor man ikke kan finde gaten eller i daginstitutionen, der har inddraget børnene, fordi man kom et par minutter for sent. Eller historien om kvinden, der gerne vil være vellidt i sit nye nabolag og følge stedets normer. Her låner man bogstaveligt alt af hinanden, ikke blot en kop sukker i ny og næ, men også ægtemanden og endnu værre hendes sangstemme og ansigt. Eller bryllupsgæsten, der får smidt et hvedekorn i øjet, ris er jo usundt for fuglene. Hun bogstaveligt overfaldes af velmenende mennesker, der på trods af hendes protester, holder hovedet fast og drypper alskens ting i det forkerte øje! De 24 korte noveller er velkomponerede og nemme at læse.

Samme målgruppe som Pludselig flæben af Blendstrup,De andre af Anna Grue, Kantslag af Dorte Nors og Djørups Hvis man begyndte at spørge sig selv.

Letlæste noveller, hvor hovedpersonerne sættes i foruroligende og absurde situationer, der efterlader dem ganske magtesløse. Anvendes som forfatterens Enebørn.


litteratursiden.dk

d. 18. juni 2012

af

af

Pernille Lisborg

d. 18. juni 2012

Velskrevne, absurde, til tider groteske hverdagshistorier om almindelige mennesker, og hvad der sker, når kontrollen glider dem af hænde. Anja Otterstrøms anden novellesamling, består ligesom debutsam...


Jyllands-posten

d. 15. maj 2012

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 15. maj 2012


Kristeligt dagblad

d. 21. maj 2012

af

af

Anders Juhl Rasmussen

d. 21. maj 2012


Weekendavisen

d. 3. maj 2012

af

af

Klaus Rothstein

d. 3. maj 2012


Berlingske tidende

d. 12. maj 2012

af

af

Niels Houkjær

d. 12. maj 2012