Bogen henvender sig til erindringslæsere med interesse for de danske jøders skæbne under 2. verdenskrig.
Journalisten Kirsten Nilsson har opsøgt 11 personer med jødisk baggrund, der hørte til gruppen af de såkaldt gemte børn, fordi de oplevede at blive forladt og gemt af vejen da deres forældre i 1943 enten måtte flygte til Sverige eller gå under jorden. I et fint og afdæmpet sprog genfortæller hun de erindringer de kan genkalde sig om begivenhederne fra deres meget tidlige barndom, og om hvordan følelsen af afsavn og svigt for manges vedkommende har præget deres senere liv. Illustreret med nutidige fine portrætfotos af de elleve interviewede og af sort hvide fotos fra deres familiealbums.
Forfatteren har fået opbakning og støtte fra Dansk Jødisk Museum, der står bag udgivelse af flere bøger om jøderne i Danmark, bl.a. antologien Dansk jødisk historie i Anden Verdenskrigs epoke, 2011. En tilsvarende bog om oversete børneskæbner er Helene Thiesen For flid og god opførsel, 2011 om de 22 grønlandske børn der blev bragt til Danmark i 1950'erne.
Den ellers velbeskrevne aktion mod de danske jøder i 1943 bliver her belyst fra en ny vinkel, nemlig gennem erindringerne fra 11 nulevende børn af jødiske forældre, der fortæller om de konsekvenser det har haft for deres liv, at de blev ladt tilbage da forældrene måtte flygte fra nazisternes forfølgelse i 1943.