Fortællingen om Karen Blixens liv i Afrika blandes med fortællingen om jeg-personens egen fortælling og får derved en anderledes vinkel end anden litteratur om Karen Blixen, og bogen vil derfor henvende sig til et stort publikum.
Bogen er fortalt som en slags spejlroman med to parallelle forløb, hvor fortælleren (måske forfatteren selv...) ved at skrive en biografi om Karen Blixens liv i Afrika selv bliver inspireret til at leve et sandere og mere modigt liv. Fortælleren stiftede bekendtskab med Karen Blixen, da hun som elleveårig var med sine forældre på ferie i Kenya og læste Min afrikanske farm. Pigen er ensom og sky, men føler sig alligevel forbundet med den eventyrlystne Karen, som ikke vil leve et konventionelt beskyttet liv som andre kvinder på den tid. Til slut i romanen aner læseren, at fortælleren får modet til selv at udleve sin drøm: at skabe noget stort.
Karen Blixens forfatterskab har inspireret til utallige analyser og beskrivelser både dengang og nu. Denne er en fin lille beskrivelse af, hvordan en kvinde bliver inspireret af Karen Blixens mod til selv at turde stå frem og udleve sin drøm som forfatter.
Forfatteren er debutant fra Belgien og har skrevet en lille perle om det svære ved at turde være sig selv og stå frem som den, man i virkeligheden er. Her i fortællingen om Karen Blixens problemfyldte liv i Afrika, der bliver startskuddet til et stort forfatterskab - spejlet i en lille, usikker piges modning til senere i livet at turde tage en stor beslutning.