Bøger / skønlitteratur / roman

Det blå lys : en roman om Marie Curie


Beskrivelse


Biografisk roman om den dobbelte nobelpristager Marie Curie og hendes tid. Da Marie vokser op, er der intet det tyder på, at hun skal blive en af de banebrydende naturvidenskabelige forskere. Vi følger hendes kamp for anerkendelse i et samfund, hvor kvinder mest herskede over hjemmet, og ser de store personlige omkostninger, der er, ved at skabe sig et navn i en mandsdomineret verden.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2012

af

af

Sanne Caft

d. 12. sep. 2012

Velskrevet, underholdende og vægtig roman om Marie Curie, der både kan formidles til dem, der læser biografier, dem, der læser historiske romaner og dem, der vil læse om stærke kvindeskæbner. Og så også til dem, der vil læse om de mennesker, der står bag nogle af de de store videnskabelige opdagelser.

Bogen starter fængslende: Marie ligger for døden. Udmarvet, udslidt og udmattet. Gennem de følgende 662 sider opruller Stig Dalager så en fascinerende kvinde, der kæmpede med intelligens, udholdenhed og kærlighed. Hun opdager sammen med sin mand Pierre Curie polonium og radium, modtog som den første kvinde Nobelprisen - to gange. Hertil oprulles et kvindeliv i et mandsdomineret samfund, og samtidig et billede af Europa fra 1860'erne til 1930'erne.

I anslag og format kan man sammenligne med forfatterens anden store roman Rejse i blåt om H.C.Andersen. Om Marie findes i romanform bl.a. Per Olov Enquists Bogen om Blanche og Marie, 2004, der fokuserer på et udsnit af Maries liv, hvor denne er livsomspændende.

Fascinerende og stor roman om en markant kvinde, der brød grænser både på det naturvidenskabelige, det menneskelige og det samfundsmæssige plan. Bred læserskare til læsere af kvalitetslitteratur. Forfatteren er kendt.


litteratursiden.dk

d. 30. jan. 2013

af

af

Beth Høst

d. 30. jan. 2013

Videnskabskvinden Marie Curies liv og bedrifter beskrives i stor og detaljeret murstensroman, som samtidig er kultur- og videnskabshistorie. Alt i alt en imponerende og fascinerende bog. Indgangsvinke...


Jyllands-posten

d. 29. aug. 2012

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 29. aug. 2012


Berlingske tidende

d. 15. sep. 2012

af

af

Eva Pohl

d. 15. sep. 2012


Kristeligt dagblad

d. 29. aug. 2012

af

af

Lars Handesten

d. 29. aug. 2012