Bøger / skønlitteratur / roman

Metro 2034 : forsvaret af Sevastopolskaja


Beskrivelse


På Metrostationen Sevastopolskaja har man mistet flere handelskaravaner, og en lille gruppe sendes ud for at undersøge, hvad der er sket i Moskvas Metro, hvor de måske sidste overlevende fra en altødelæggende atomkrig har etableret sig.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. sep. 2012

af

af

Per Månson

d. 28. sep. 2012

For både science fiction- og fantasylæsere samt alle, der elsker en god eventyrhistorie.

Gluchovskij udgav i 2011 Metro 2033, der startede som en blogroman, men endte som en kæmpe succes i hvert fald i Rusland, men den har også fået internationale priser. Hans nye bog er ikke overraskende en fortsættelse. Vi er stadig i Moskvas Metro, hvor de sandsynligvis eneste overlevende fra en altødelæggende atomkrig en snes år før, har skabt deres egne samfund. På Sevastopolskaja Station er der ved at udbryde panik: de sædvanlige handelskaravaner er ikke vendt tilbage, og der er ingen livstegn. Enspænderen Hunter drager sammen med den gamle Homer ud for at undersøge sagen. De får følgeskab af den unge forældreløse Sasha, og det viser sig snart, der er en dødelig epidemi på stationen Tulskaja. Det er sagaen om den hårde kæmpe, den gamle vise og den unge idealist, der sammen skal redde den verden, der er tilbage. Bogen er endnu bedre end forgængeren, der havde mange sidehandlinger (selv om jeg savner bibliotekarerne under Lenin-biblioteket, der bider hovederne af støjende brugere). Denne gang er det en mere stringent eventyrfortælling med meget samfundskritik og uhygge i et flot sprog.

Bogen er en direkte fortsættelse af Metro 2033, men ligger også i stilistisk forlængelse af en lang eventyrtradition, så den vil sikkert også være attraktiv for fx Tolkien-fans.

En spændende og velskrevet dystopi fra en ikke fjern fortid.


Berlingske tidende

d. 17. nov. 2012

af

af

Merete Reinholdt

d. 17. nov. 2012


Jyllands-posten

d. 29. nov. 2012

af

af

Mikael Busch

d. 29. nov. 2012


Proxima

Nr. 97 (2012)

af

af

Jeppe Larsen

Nr. 97 (2012)