Bøger / skønlitteratur / roman

Den sønderjyske farm


Beskrivelse


Ved foden af Gramby Bakke i Sønderjylland i 1960'erne slår den 12-årige Allan sig på kaninavl, altimens det groteske og sorte udfolder sig omkring ham. Både i hans dysfunktionelle familie og i lilleput-samfundet, der rystes ved ankomsten af en sort kvinde.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 2013

af

af

Sanne Caft

d. 18. apr. 2013

Forfatteren behøver vist ingen introduktion, og gør han det alligevel, så tænk på underspillet ironi, et skarpt blik for menneskets dårskab og Sønderjylland. Erling Jepsen har en trofast læserskare, der ikke vil blive skuffet over denne, der har miljø, stemning og stil til fælles med de tidligere titler i forfatterskabet. Uden at det føles repeterende.

1960'erne. Gramby Bakke. Kaniner og kaninavl. Allan på 12. Søsteren Sanne holder sig væk pga. faderens lidt for tætte kontakt, konflikter i minisamfundet og en kvindelig neger. Det er ingredienserne i romanen, der blander det tragikomiske med det alvorlige. Sproget er en nydelse, og forfatteren en mester i det tørt konstaterende der rummer åh, så meget andet: (Faren skal ud og konfrontere nogle bøller) "Far var helt duknakket og bleg, da han gik, men han kom da af sted. Mor lavede aspargessuppe". De tidligere titler Kunsten at græde i kor, 2002, og Med venlig deltagelse, 2006, har samme tema, miljø og personer som denne.

Historien lægger sig smukt i forlængelse af de øvrige titler i forfatterskabet.

Suveræn ny roman fra den dysfunktionerne familie fra Sønderjylland, hvor fokus denne gang er kaninavl, mobning og en tilrejsende, der skaber ravage i det betændte minisamfund. Til læsere af forfatterskabet og de, der gerne vil kluk-le på den sort humoristiske måde.


litteratursiden.dk

d. 29. apr. 2013

af

af

Line Hoffgaard

d. 29. apr. 2013

I sin nye roman tager Erling Jepsen igen en svingom med lokalsamfundet i Gram i Sønderjylland. Desværre mangler historien bid og nerve til at drive handlingen frem mod et klimaks.Erling Jepsen havde e...


litteratursiden.dk

d. 15. apr. 2013

af

af

Line Hoffgaard

d. 15. apr. 2013

Venskabet mellem en deprimeret statsminister og en funktionær er omdrejningspunktet i denne naive, absurde og humoristiske bog, der dog minder lidt om en kopi af tidligere Loe-romaner.Fvonk er en mand...


Politiken

d. 15. apr. 2013

af

af

Jes Stein Pedersen

d. 15. apr. 2013


Berlingske tidende

d. 15. apr. 2013

af

af

Per Krogh Hansen

d. 15. apr. 2013


Jyllands-posten

d. 16. apr. 2013

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 16. apr. 2013


Information

d. 15. apr. 2013

af

af

Kamilla Löfström

d. 15. apr. 2013