Bøger / skønlitteratur / roman

En mand der hedder Ove


Beskrivelse


Ove, en gnaven og regelfikseret gammel mand, har gjort det til sin opgave at kontrollere alt og alle i boligforeningen. Men bag Oves bitre fremtoning gemmer der sig en sørgmodig historie og efter tabet af sin kone har Ove på forskellig spidsfindig vis forsøgt selvmord. Men da en larmende iransk kvinde og hendes familie flytter ind ved siden af, rusker det liv i Oves rutiner og tristesse.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2013

af

af

Line Hoffgaard

d. 19. aug. 2013

Lettilgængelig "feel good" roman med bred appel for læsere af populærlitteratur. Romanen vil højst sandsynligt sælge sig selv bare på omtalen i medierne. Fængende forside.

Humoristisk svensk roman om den midaldrende Ove, en gnaven og regelfikseret mand, der har gjort det til sin opgave at kontrollere alt og alle i sin boligforening. Men bag Oves bitre maske gemmer der sig en sørgmodig historie om en mand, som har mødt modstand i sit liv på trods af gode hensigter. Efter tabet af sin kone har Ove på forskellig spidsfindig vis forsøgt selvmord, men da en larmende iransk kvinde og hendes familie bliver hans nye naboer, skubber det Ove ud af hans vante rammer og tristesse. Romanens tone og stemning er humoristisk, let og til tider sørgmodig. Kapitlerne springer mellem nutid og fortiden, som starter helt tilbage fra Oves barndom. Romanen er solgt til oversættelse i flere lande. Frederik Backman er en svensk freelanceskribent og blogger.

Når man ser Ove for sig, kommer man til at tænke på den amerikanske tv-komedie Gnavne gamle mænd. Romanens stil og tone kan bl.a. sammenlignes med Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt, 2010 af Jonas Jonasson, Kaffe med rån, 2012 af Catharina Ingelman-Sundberg eller Potensgiverne, 2008 af Karin Brunk Holmqvist.

En hyggelig letlæst roman med bred appel. Om den når op på omgangshøjde med Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt vil afhænge af mediernes omtale.


litteratursiden.dk

d. 23. sep. 2013

af

af

Arne Larsen

d. 23. sep. 2013

Virkeligt morsomme bøger er sjældne, men når man så i tilgift får fortalt en sandhed eller to om livet og samfundet, så må man bare overgive sig. Det er ganske enkelt fabelagtig god læsning. 59-årige ...


litteratursiden.dk

d. 28. okt. 2013

af

af

Jette Holst

d. 28. okt. 2013

En morsom og hjertevarm feel good -roman man ikke kan andet end at holde af. Jeg har desværre endnu ikke nået at læse Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt af Jonas Jonasson, men...


litteratursiden.dk

d. 21. feb. 2014

af

af

Stina Holdt

d. 21. feb. 2014

Jeg har netop vendt sidste side i romanen - og WOW en fantastisk oplevelse.Den er super velskrevet, sproget flyder og siderne vender sig selv i en rasende fart, mens jeg var til stede i universet og o...


Berlingske tidende

d. 28. sep. 2013

af

af

Per Krogh Hansen

d. 28. sep. 2013


Politiken

d. 19. sep. 2013

af

af

Mikkel Bruun Zangenberg

d. 19. sep. 2013


Weekendavisen

d. 27. sep. 2013

af

af

Leonora Christina Skov

d. 27. sep. 2013


Jyllands-posten

d. 5. okt. 2013

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 5. okt. 2013