Til de mange læsere, der holder af almene familieromaner, hvor ægteskab, børn og arv er i fokus. Trist forside af et regnfuldt togvindue med en god bagsidetekst.
Lena er fra Polen, arbejder som tolk og bliver dansk gift. Hun mister kontakten til sin mor, da moren mener, Lena har forrådt sit land. 13 år senere efterlader Lena et brev til sin mand, hvori hun skriver, at hun har brug for at tænke over deres forhold og at hun har taget børnene med. Det er delvist rigtigt, men årsagen er primært at faren er blevet anholdt af det hemmelige politi, og hun tager derfor til Polen. Romanen handler om svigt, kærlighed, og hvordan politisk arvegods kan komme mellem to mennesker, uden at de måske er klar over det. Kulissen er 1960'ernes Polen, hvor Sovjet spiller en stor rolle i den politiske dagsorden. Forfatter Nina Bolt har skrevet en række romaner senest Dværgkrukken. Historien vinder på fortællingen om det at immigrere til et andet land og have en identitetskrise, men jeg savner sproglig sprudlen, og så er historien en smule forudsigelig.
Romanen At leve andetsteds af Marisa Fenoglio handler også om at immigrere til et andet land og skulle tilpasse sig nye kulturer. Tager man Ahlburgs Forandringer og mikser den med førnævnte, så har man To verdener.
Forudsigelig, men udmærket roman til den brede gruppe af kvinder, der holder af at læse om ægteskabelige og familiære problemer. Der er en god skildring af en kvindes forsøg på at immigrere til et andet land.