Bøger / skønlitteratur / roman

Menneskekroppen


Beskrivelse


Fem unge italienske mænd drives mod Afghanistankrigen af forskellige grunde. Nogle af dem drives af drømme og eventyr, andre flygter fra familiebånd og en trist dagligdag.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2014

af

af

Kent Skov

d. 14. okt. 2014

Fem unge italienske soldater bliver udsendt til Afghanistan. De kommer med hver deres historie og baggrund og har forskellige bevæggrunde. Ingen af dem bliver de samme igen. En krigsroman med appel til især mandlige læsere.

Om et af vor tids militære traumer, Afghanistan-krigen. Vi følger fem italienske unge mænd (og en kvinde) og deres engagement i krigen. Om alt fra kedsomhed, flugt fra identitets- og familiekonflikter til militær ambition. De fem mænd indgår i de 200 italienske soldater, der befæster et afsides beliggende højdedrag i det også for danskere kendte Helmand. Tiden går mere med dårlig mad, træning, spil og kedsomhed - kun adspredt af telefonopkaldene hjem til og lidt fraternisering med den nærliggende landsbys beboere. Bogen har flere lag og har en indbygget krimihistorie. Giordanos anden bog efter succesen Primtallenes ensomhed, der gjorde den unge italienske partikelfysiker landskendt og udløste den prestigefyldte Stregapris.

Rigtig god moderne krigsroman fra Afghanistan med relevant stof og fine mandebeskrivelser. Krig er desværre et aktuelt fænomen og bogen en moderne krigsroman med gode personbeskrivelser, der bevæger sig mellem hovedpersonernes refleksioner, følelser og drifter og de ydre begivenheder.

Bogen er en moderne udgave af Intet nyt fra VestfrontenDen stjålne vejBlodsbrødre. Om Afghanistan findes Den stjålne vej og Gibbons BlodsbrødreBogen er en moderne udgave af Intet nyt fra Vestfronten. Om Afghanistan findes og Gibbons BlodsbrødreBogen er en moderne udgave af Intet nyt fra Vestfronten. Om Afghanistan findes Den stjålne vej og Gibbons .


Berlingske tidende

d. 6. dec. 2014

af

af

Niels Houkjær

d. 6. dec. 2014


Weekendavisen

d. 14. nov. 2014

af

af

Lars Bonnevie

d. 14. nov. 2014


Standart

Årg. 29, nr. 1 (2015)

af

af

Jakob Ladegaard

Årg. 29, nr. 1 (2015)