Antologi som søger at indkredse og beskrive livsduelighed som begreb. Der anlægges mange forskellige vinkler på emnet, og bogen kan med udbytte læses eller pluklæses af undervisere, vejledere, pædagoger og konsulenter, samt studerende inden for det pædagogiske område.
10 forfattere bidrager med meget forskellige vinkler på relationsarbejde og livsduelighed - alle med udgangspunkt i positiv psykologi. Indholdet er opdelt i tre temaer: "Livsduelighed og relationer", "Livsduelighed og hjernens foranderlighed" og "Det pædagogiske arbejde med livsduelighed". Bogen afsluttes af et samfundsanalytisk kapitel. De fleste af bogens kapitler rummer tekstbokse, diagrammer og skemaer, og de afsluttes alle af litteraturliste. Bogen rummer ikke stikordsregister, men indholdsfortegnelsen muliggør pluklæsning. Bidragyderne er kortfattet beskrevet afslutningsvist.
Meget varieret og kompleks bog på solidt teoretisk grundlag med en del praksishenvisninger. En del tekster er noget uhensigtsmæssigt sat med hvid typografi på lys farvet baggrund.
I 2014 udkom Livsduelighed og børns karakterstyrkerDrivkraft og livsduelighed, som er på fagligt niveau. Drivkraft og livsduelighed fra 2012 er på alment niveau og ikke specifikt rettet mod pædagogisk arbejdeI 2014 udkom Livsduelighed og børns karakterstyrker, som er på fagligt niveau. fra 2012 er på alment niveau og ikke specifikt rettet mod pædagogisk arbejde.