Oscars adoptivmor er gravid men kort før fødslen ramler alt. Moren bliver alvorlig syg, og Oscar finder ud af, at en etiopisk maske er alt andet end en tilfældig souvenir fra hjemlandet. Til voksenlæsere med særlig interesse i adoption.
Da 14-årige Oscar ved et tilfælde finder ud af, at den etiopiske maske, der hænger på væggen i gangen, er en gave fra hans biologiske mor, og at den har magiske kræfter, beslutter han sig for at dykke ned i sit etiopiske ophav og finde svaret på, hvem hans biologiske forældre er, og hvorfor han blev bortadopteret. Masken fører Oscar på en magisk og prøvende rejse til Etiopien. Romanen krydsklipper mellem Oscars historie sat i nutiden og fortiden, der tager sin start, da Oscars tipoldefar laver masken i 1935 og slutter, da den biologiske mor afleverer Oscar, og med ham masken, på et børnehjem i 2000. Lars Liebst Pedersen er kommunikationskonsulent, adoptivfar og debuterer med denne roman.
Det er en velresearchet roman, der giver et troværdigt indblik i tankerne hos adoptivforældre, adoptivbarn og biologiske forældre og et interessant indblik i etiopisk historie og kultur. Forfatteren har meget på hjerte, måske også for meget. Romanen bliver desværre lidt diffus og flagrende.
Der findes andre romaner, der behandler emnet adoption fra forskellige vinkler. Denne adskiller sig ved den særlige blanding af magi og hverdagsrealisme.