Bøger / faglitteratur

Det relationelle menneske : personalisme i perspektiv


Beskrivelse


En række fagfolk giver deres bud på hvilke perspektiver personalismens beskrivelse af mennesket har for deres videns- og virkefelt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. apr. 2015

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 27. apr. 2015

Om mennesket som et relationelt væsen set i lyset af personalismens menneskesyn. For samfunds- og politisk interesserede læsere.

Personalismen præsenterer et sammenhængende filosofisk tankesæt som adskiller sig fra individualismen og kollektivismen. Bogen har fokus på relationel tænkning og at nære relationer giver social harmoni og økonomisk velfærd. I antologien præsenterer en række kendte og fremtrædende forskere og fagfolk i 22 bidrag deres syn på personalismen og relationel tænkning i forhold til konkurrencesamfund og eksisterende samfundstendenser. Eksempler fra virkeligheden og informationsbokse understøtter teksterne og deres opmærksomhed om mere trivsel og mindre stress.

Velskrevet, vedkommende og i et flot layout fremtræder bogen overbevisende i sit opgør med de vækst- og konkurrencetankesæt, der præger det nuværende velfærdssamfund. Mere trivsel og mindre stress.

Den anden af to sammenhængende antologier hvor den første Det personlige samfundDet fælles bedsteDet personlige samfund udkom tidligere i år. Forord og indledning går igen i de to bøger, men nærværende graver et spadestik dybere og er mere reflekterende og historisk. De to bøger supplerer hinanden rigtig godt. Om personalismen foreligger endvidere grundbogen Det fælles bedste Den anden af to sammenhængende antologier hvor den første Det personlige samfund udkom tidligere i år. Forord og indledning går igen i de to bøger, men nærværende graver et spadestik dybere og er mere reflekterende og historisk. De to bøger supplerer hinanden rigtig godt. Om personalismen foreligger endvidere grundbogen Det personlige samfundDen anden af to sammenhængende antologier hvor den første udkom tidligere i år. Forord og indledning går igen i de to bøger, men nærværende graver et spadestik dybere og er mere reflekterende og historisk. De to bøger supplerer hinanden rigtig godt. Om personalismen foreligger endvidere grundbogen Det fælles bedste .