Bøger / faglitteratur

"Egentlig ønskede jeg ikke at dø - jeg kunne bare ikke finde ud af livet" : Livslinien - selvmordsforebyggelse i 20 år


Beskrivelse


Historien om frivilligorganisationen Livslinien, der rådgiver folk med selvmordstanker, og om de frivilliges arbejde og deres personlige historier om arbejdet på Livslinien. Desuden fokus på det stigende antal mennesker, der henvender sig med psykiske problemer og selvmordstanker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. aug. 2015

af

af

Jette Landberg

d. 18. aug. 2015

Historien om frivilligorganisationen Livslinien, der rådgiver folk med selvmordstanker, er en historie fuld af engagement og kampvilje. Den henvender sig til medarbejdere og beslutningstagere på det sociale område, i psykiatrien, samt frivillige, studerende og politikere.

Bogen har flere formål. Den fortæller historien om, hvordan Morten Thomsen stiftede Livslinien efter et selvmordsforsøg. Den sætter fokus på det stigende antal mennesker, der henvender sig med psykiske problemer og selvmordstanker, og den giver et indblik i de frivilliges arbejde gennem 7 personlige historier om arbejdet på linjen. Vi får også synspunkter på rekruttering og uddannelse af frivillige, som der stilles store krav til. Desuden fakta og forskning i emnet og et indblik i det politiske arbejde. Lisbeth Wissing er journalist og har fulgt Livsliniens udvikling i mange år.

Bogen er stilet til de frivillige på Livslinien, og den giver et fint billede af arbejdet med organisationen og de mange engagerede frivillige. En opmuntrende og livgivende historie på en barsk baggrund.

Birgitte Andersen har samlet 30 portrætter af efterladte, hvis nærmeste har begået selvmord, i De der blev tilbage. Her får man en anden vinkel på selvmord, nemlig de efterladtes. Bogen om Livslinien giver et nuanceret billede af rådgivernes situation, der kan være ganske vanskelig.