Bøger / skønlitteratur / roman

Stjernebilleder


Beskrivelse


Krimi. Politiet er på bar bund, da de finder to lig i et gartneri. Kriminalkommissæren tilkalder efter et anonymt tip en falleret billedkunstner til at hjælpe med opklaringen af sagen, der viser sig at have tråde til et esoterisk selskab.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2015

af

af

Marion Tirsgaard

d. 25. sep. 2015

Politiet er på bar bund, da de finder to lig i et gartneri. Kriminalkommissæren tilkalder, efter et anonymt tip, en falleret billedkunstner til at hjælpe med opklaringen af sagen, der viser sig at have tråde til et esoterisk selskab. Til læsere af morderne dansk litteratur og dem, der efterspørger en anderledes krimi.

Da flere lig dukker op, bliver politiet klar over at de har med en seriemorder at gøre. Mistanken falder på et medlem af et nærliggende esoterisk selskab. Billedkunstneren, der finder inspiration i et maleri af den italienske maler Caravaggio, begynder med sit særlige intuitive blik for sammenhænge at dykke ned i sagen, der kredser om kunst, sandhed og tro. Louis Jensen har et stort forfatterskab bag sig og er mest kendt for sine børne- og ungdomsbøger. Af voksenbøger er fx Elefanterne holdt hver gang med Tarzan.

Louis Jensen har skrevet en skæv, drømmeagtigt og intuitiv krimi, der nytænker krimigenren og erstatter det sædvanlige regelsæt med kunsten og en billedkunstners måde at tænke og erkende på. Det er originalt, men det kræver også sit af læseren, både sprogligt og indholdsmæssigt.

Der findes flere krimier, der bevæger sig indenfor kunstens verden, men ingen er umiddelbart sammenlignelig med denne, der i sin nytænkning af genren forekommer ret unik.


Politiken

d. 7. feb. 2016

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 7. feb. 2016


Kristeligt dagblad

d. 26. okt. 2015

af

af

Claus Grymer

d. 26. okt. 2015


Weekendavisen

d. 23. okt. 2015

af

af

Klaus Rothstein

d. 23. okt. 2015


Information

d. 31. okt. 2015

af

af

Solveig Daugaard

d. 31. okt. 2015


Standart

Årg. 30, nr. 1 (2016)

af

af

Rikke Andersen Kraglund

Årg. 30, nr. 1 (2016)