Miklós overlever kun med nød og næppe sit ophold i Bergen-Belsen lejren, men i flygtningelejren i Sverige får han mod på livet og kærligheden. Til læsere af kærlighedshistorier i skyggen af holocaust.
I juli 1945 ankommer 25-årige ungarske Miklós, 29 kilo let, tuberkuløs, og befriet for alle sine tænder i Bergen-Belsen lejren, til en flygtningelejr på Gotland. Her får han sin anden dødsdom: han har højest et halvt år at leve i. Men Miklós har andre planer. Han vil giftes, og han sender derfor 117 enslydende breve til 117 ungarske piger i Sverige. En af dem, der svarer er 18-årige Lili Reich. Historien bygger på Gardós' forældres kærlighedshistorie og brevvekslinger. Gardós er prisbelønnet filminstruktør, og han har filmatiseret denne roman med sig selv som instruktør. Epilog om forældrene af forfatteren.
Det dystre tema til trods slår romanen en lys tone an, med varme og humor. Det er en charmerende historie Gardós her fortæller om sine forældre og personerne omkring dem. Man kommer til at holde af den ukuelige, velformulerede socialist Miklós med ståltænderne og den forsigtige Lili, som er konverteret til katolicismen. En rørende historie om livskraft og -vilje trods underernæring og følgesygdomme.
Der findes andre gode romaner om kærlighed i skyggen af holocaust. En af de mest rørende er Havet i Theresienstadt.