Bøger / skønlitteratur / roman

Sådan en dag glemmer man aldrig


Beskrivelse


Erindringsroman om livet som ung og næsten voksen i 1980'erne, et årti præget af arbejdsløshed og energiressourcer, radioens udenrigsmagasin og fredsdemonstrationer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. aug. 2017

af

af

Christine Christensen

d. 17. aug. 2017

Velskrevet erindringsroman om hverdagslivet i 1980'ernes Danmark. En udviklingsroman for læsere, der holder af stemningsbilleder og menneskelige relationer. Også brugbar til læsekredse, der vil nyde det nostalgiske gensyn med et årti.

Forfatterens "tidsrejse"-trilogi er denne gang nået til fattigfirserne. Det er en fin skildring af livet som ung og næsten voksen i et årti præget af arbejdsløshed og energiressourcer, radioens udenrigsmagasin og fredsdemonstrationer. Det er det nære, stemningerne, de små observationer og detaljer, der karakteriserer de korte kapitler. Det er fortællinger om erhvervspraktik, Roskilde festival, løse og faste kærester, LP'er og psykoser og en del om øl. Det er beretningen om skilleveje og milepæle og alt det, der former et ungt menneske - og et årti. Bogen er iblandet klip fra statsministrenes nytårstaler.

Et velskrevet, humoristisk og letgenkendeligt stemningsbillede fra et årti. En fin bog, om overgangen fra det nære og familiære til ungdomslivets fokus på verden udenfor, venner, kærester og de sociale og filosofiske elementer i livet.

Tredje del af trilogien, der startede med I grunden har vi det jo godtEspegare. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden, men giver en fin helhed, hvis de læses i sammenhæng. Minder stilmæssigt om Espegare, der dog foregår fra 1975-1982Tredje del af trilogien, der startede med I grunden har vi det jo godt. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden, men giver en fin helhed, hvis de læses i sammenhæng. Minder stilmæssigt om , der dog foregår fra 1975-1982.