Bøger / skønlitteratur / digte

Traveling


Beskrivelse


Digte om at rejse rundt i verden, i litteraturen og tiden.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. aug. 2017

af

af

Thomas Olesen

d. 30. aug. 2017

Til den kræsne læser anbefales disse mesterlige digte på rejse gennem verden, tiden og litteraturen.

Digtsamling med rejsen som tema og princip. Med konstant skiftende former, fra fx figurdigtet til kortere digte, der veksler i energi og rytme. På indholdssiden beskrives en zigzagget geografisk rejse ind og ud af alle slags rum, mellem kultur og natur, der starter lokalt i et rum, som markerer et inde og et ude. Herfra videre ud i verden, rundt omkring i Danmark med bus, tog og fly, videre til Damaskus, Tórshavn, Paris og hjem igen. Der rejses også i tid, gennem erindringer, drømme, fremtid og gennem kunsten og litteraturen, hele tiden med tråde til digtets nu: "Det kan / ikke siges. // Tilstanden / i langsom forandring / er kendt / men det er sjældent / man er den. // Siddende stille / skrivende / mens øjet / bevæges / forbi / ser man / det sker.".

Hæsblæsende og sublim! Der er et tilfældighedsprincip på spil, hvilket fører til stor variation i form og indhold, men samtidig er det en styret, stramt kontrolleret proces med fine detaljer i modsætninger, rytmer osv., som kun Peter Laugesen formår det. Det bedste i 2017 (synes denne lektør).

Den ældre digter, som fra sin erfarings udsigtspost skuer ud over sin samtid, skaber et link til digtere som Klaus Høecks - ligeledes forrygende - LegacyDen tynde vægDøden er en del af mit navn. Rejsen som motiv genfindes hos Stig Dalagers Den tynde væg. Døden og undersøgelsen af digteren selv genfindes hos Morten Søndergaard: Døden er en del af mit navnDen ældre digter, som fra sin erfarings udsigtspost skuer ud over sin samtid, skaber et link til digtere som Klaus Høecks - ligeledes forrygende - Legacy. Rejsen som motiv genfindes hos Stig Dalagers . Døden og undersøgelsen af digteren selv genfindes hos Morten Søndergaard: Døden er en del af mit navnDen ældre digter, som fra sin erfarings udsigtspost skuer ud over sin samtid, skaber et link til digtere som Klaus Høecks - ligeledes forrygende - Legacy. Rejsen som motiv genfindes hos Stig Dalagers Den tynde væg. Døden og undersøgelsen af digteren selv genfindes hos Morten Søndergaard: .


litteratursiden.dk

d. 26. maj 2018

af

af

Jens Hjøllund

d. 26. maj 2018

Alt er eller kan blive til poesi i hans digte . Det ligger i omhuen med skriften/ med sproget holdt i live . Sådan formuleres det et sted i ’Traveling’, Peter Laugesens seneste digtsamling fra 2017, s...


Berlingske tidende

d. 9. sep. 2017

af

af

Jørgen Johansen

d. 9. sep. 2017


Jyllands-posten

d. 11. sep. 2017

af

af

Erik Svendsen

d. 11. sep. 2017


Kristeligt dagblad

d. 3. okt. 2017

af

af

Peter Stein Nielsen

d. 3. okt. 2017


Politiken

d. 6. sep. 2017

af

af

Jes Stein Pedersen

d. 6. sep. 2017


Information

d. 21. okt. 2017

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 21. okt. 2017


Weekendavisen

d. 15. sep. 2017

af

af

Lars Bukdahl

d. 15. sep. 2017


Standart

Årg. 32 nr. 1 (2018

af

af

Jørn Erslev Andersen

Årg. 32 nr. 1 (2018