Om begrebet "det evige" i kristendommen set igennem den billedlige og sproglige opfattelse som Grundtvig (1783-1872) gav udtryk for i sine tekster. Til interesserede i Grundtvigs tankeverden.
Grundtvig hentede sin billedverden fra Bibelen og den nordiske mytologis fortællinger, som han formede poetisk for at sætte ord på det, der overskrider den menneskelige erfaring, som fx livet efter døden. Henning Norhøj tager udgangspunkt i Grundtvigs stillingtagen over for den teologiske rationalisme og romantiske harmonitænkning. Han fortæller om den rige variation af ordbilleder i Grundtvigs tekster, og forklarer, hvorfor "det evige" ikke er det samme som "det uendelige" for Grundtvig. Det er heller ikke en psykologisk projektion, men noget dybere, der fordrer en poetisk kraft at udtrykke. Norhøj beskriver Grundtvig i sin samtid, og ser på hvilke positioner han modgik, men tager også Grundtvigs eskatologiske tanker med op til i dag og ser på deres betydning i en kristentro, hvor der ikke længere tales meget om "det evige liv".
Bogen giver en virkelig god forståelse for Grundtvigs tanker om emnet, der er nok så relevante i tider med en verserende liturgi-debat, hvor det er selve sproget, der er i centrum. Her er Grundtvigs poetiske univers og derfor Norhøjs bog, uhyre vigtig.
I Fra døden til livetGrundtvig (opr. 1954) kan man læse mere om Grundtvigs tanker om liv og død. Grundtvig giver en bred introduktion til Grundtvigs begrebsverdenI Fra døden til livet (opr. 1954) kan man læse mere om s tanker om liv og død. giver en bred introduktion til s begrebsverden.