Anita Furu fortæller om sin tid som taleskriver for fire danske statsministre, og om talen som kommunikationsmiddel. Bogen kan læses af alle med interesse for politisk kommunikation, og hvilke virkemidler, der er essentielle for taler.
Furu skitserer, hvilke virkemidler, talen som kommunikationsform skal indeholde. Med Volodymyr Zelenskyj som eksempel forklarer hun forskellen på at se en mundtlig tale versus at læse den skrevne tale. Hun fortæller om kunsten at tilegne sig et andet menneskes stemme, og hvordan hun har pejlet sig ind på de fire statsministre, som hun har arbejdet for, Anders Fogh, Lars Løkke, Helle Thorning og Mette Frederiksen. Der gives plads til at beskrive de fire statsministres kendetegn, og der trækkes tråde til andre taleskrivere før hende, både i dansk og international politik. Gennem bogen gives der eksempler på taler, fx undskyldningen til Godhavnsdrengene og Mette Frederiksens ikoniske Corona-tale den 11. marts 2020.
Furu fortæller med stor passion om jobbet som taleskriver i Statsministeriet. Bogen er ikke en guide til at skrive den perfekte tale, men en beskrivelse af den profession, hun bestrider, nemlig at skrive med andres stemmer. Hun tager os med ind i maskinrummet omkring processen at skrive en tale i Statsministeriet.
Om ghostwriting i forbindelse med taleskrivning findes fx Med andres ord.