Farvemættede digte om identitet og tid med politisk kant. Til læsere med hang til østerlandsk visdom med et kritisk blik på vestlig kultur.
Susanne Jorn (f. 1944) er ekspert i japansk kultur, og som digter har hun altid arbejdet tæt sammen med malerkunsten. Det mærkes i disse digte, hvor principper fra zenbuddhismen møder Vesten i "farvemættede ordbilleder", som det hedder i digtet "Pensiv". Et japansk-inspireret tidsbegreb og et zenbuddhistisk menneskesyn kaster lys over (eller nærmere: kontrasterer) en københavnsk hverdag, hvor tiden iler og menneskene identificerer sig med alder og jobfunktion. Konkret er det masker fra det japanske Nō-teater, som symboliserer menneskets ydre som en skal, en maske, der dækker over et autentisk indre. Til sidst er der politiske digte om Ruslands invasion af Ukraine. Digtene er forsynet med forfatterens noter om japanske tegn og begreber.
Her er masser af skønne linjer, som lader læseren ane en anden virkelighed bag den umiddelbare hverdag i København blandt ældre kvinder, 7. klasser og unge fædre, imens bredden i emner kan virke lige lovlig stor.
For mere om tid og alderdom se bl.a. Marianne Kristensens StierRadikale steder, relationer og skæbner i et længst eksploderet kvarter. Se Sternbergs digte for en anden dansk digter, som udforsker identitet - også ofte med østerlandsk inspiratio, fx Radikale steder, relationer og skæbner i et længst eksploderet kvarterFor mere om tid og alderdom se bl.a. Marianne Kristensens Stier. Se Sternbergs digte for en anden dansk digter, som udforsker identitet - også ofte med østerlandsk inspiratio, fx .