For undervisere og ledere i grundskolen og på de gymnasiale uddannelser og øvrige ungdomsuddannelser samt lærer- og pædagogikumstuderende fås der her svar på rigtig mange af de spørgsmål, der rejser sig i forhold til det lærer- lærer-ledersamarbejde, der er helt nødvendig for at kunne realisere den bedste undervisning.
Bogen tager afsæt i en erkendelse af, at uddannelsessystemets mange reformer har nødvendiggjort et øget samarbejde, men samtidig er dette samarbejde sat under pres, grundet øget tempo, forandringer og flere timer - dette skal man tage til sig som et vilkår og arbejde derudfra. Bogen trækker på forskellige teorier fx systemteori, det narrative og magtteori, men er i ligeså høj grad baseret på praktiske erfaringer. Forfatterne, en leder og en lærer, har interviewet flere casepersoner om deres konkrete erfaringer med samarbejde på en skole.
En rigtig god bog, der tydeligvis er skrevet af forfattere der kender hverdagen i uddannelsesverdenen. Problemstillingerne er klart ridset op og løsningsforslagene virker relevante og motiverende. Bogen har mange konkrete forslag og eksempler til inspiration, 20 skridt/kapitler afsluttes med 5 implementerbare øvelser, som kan iværksættes med det samme. Den er skrevet i et letforståeligt sprog, med et godt stikordsregister og en overskuelig litteraturliste.
Samme emne er at finde i Skolens teammøder.