Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Abraham og Isak - og hvad videre hændte


Beskrivelse


I kender historien om Abraham, der skulle ofre sin søn Isak. Men hvad skete der bagefter? Kan man bare glemme, at ens far ville slå en ihjel? Her fortælles, hvordan historien kunne have udviklet sig.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. nov. 2017

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 10. nov. 2017

I kender historien om Abraham, der skulle ofre sin søn Isak. Men hvad skete der bagefter? Kan man bare glemme, at ens far ville slå en ihjel? Her fortælles, hvordan historien kunne have udviklet sig. Billedroman for 9-13-årige.

I billedromanen "Abraham og Isak - og hvad der videre hændte" gendigter Kim Fupz Aakesen med sin tekst og Mette Marcussen med sine illustrationer den gamle fortælling, men også hvad der videre kunne være hændt. Undervejs stilles der stor store spørgsmål som fx "Jeg er din søn, betyder Gud deroppe mere end mig, der står her ved din side?" Kan bruges til selvlæsning, men også til højlæsning i både hjem og skole.

Det er en rigtig god ide at gendigte de gamle fortællinger og give et bud på, hvad der videre kunne være hændt. Det aktualiserer myterne og sætter historierne i et nyt perspektiv. De store spørgsmål undervejs tvinger læseren til at reflektere. Man kan kun blive glad af at læse historien med Fupz' humoristiske sprogtone og Mette Marcussens legende illustrationer. Når Fupz fortæller sker det med sjov og ballade, men som altid er der også store spørgsmål på spil.

Kan man lide Kim Fupz, hans finurlige sprogtone og hans samtaler med Gud, må man også læse Engelbert H og den sidste chanceGrotten. Der findes andre billedromaner, som også er interessante fx GrottenKan man lide Kim Fupz, hans finurlige sprogtone og hans samtaler med Gud, må man også læse Engelbert H og den sidste chance. Der findes andre billedromaner, som også er interessante fx .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 26. jan. 2018

af

af

Bent Rasmussen (lærer)

d. 26. jan. 2018


Børn & bøger

Årg. 71, nr. 2 (2018)

af

af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 71, nr. 2 (2018)