Bøger / faglitteratur / bibliografier

Dansk film og kulturel globalisering


Beskrivelse


Om hvordan globaliseringen og den mere multikulturelle sammensætning af det danske samfund siden 1970'erne har påvirket dansk film - både spillefilm, kortfilm og dokumentarfilm.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2018

af

af

Martin Jørgensen

d. 26. mar. 2018

Udgivelse der beskriver og analyserer globaliseringen af det danske samfund og påvirkningen på dansk film. Til filminteresserede - og for gymnasiale og videregående uddannelser.

På grundlag af 380 film fra 1970 til i dag og en række interviews med danske instruktører af forskellig herkomst, undersøges den påvirkning globaliseringen og det multikulturelle samfund har haft på dansk filmindustri. Bogens 11 kapitler omhandler fx forskellige filmtypers ændrede fortællestil, og beskriver hvordan vi har bevæget os fra en national til en mere kosmopolitisk fortællestil og emnebehandling. Bogen tager fat på forskellige genrer af både spillefilm, kortfilm og dokumentarfilm, og deres udtryk i en globaliseret virkelighed. De to forfattere er henholdsvis professor i film- og medievidenskab og lektor i samfundsfag og historie.

Informativ og højt begavet læsning, der kommer omkring et aktuelt emne, der er sparsomt behandlet ud fra danske forhold. Givetvis en guldgrube for den opgaveskrivende eller læseren, der er nysgerrig på film og samfundet.

Forfatterparret har tidligere udgivet Medier og samfund, om massemediernes samfundsudvikling. Bogen er forfattet med inspiration fra "Undersøgelse af etnisk mangfoldighed i dansk film" fra Det Danske Filminstitut.