Bøger / faglitteratur / rejseførere

Danske spor i Schleswig-Holstein : en lille vejviser for historisk interesserede turister


Beskrivelse


Gennemgang af det slesvig-holstenske grænselands historie og til sidst en guide til de steder i regionen, hvor Danmark og danskerne især har sat deres præg.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2016

af

af

Kent Skov

d. 4. mar. 2016

Lille informationstæt bog om det gamle dansk-tyske grænseområde Schleswig-Holstein. Ikke en guide, men god for det stadigt større publikum af historieinteresserede rejsende til Nordtyskland.

Det nordtyske område har haft en dramatisk historie, men også i lange perioder markeret en grænse mellem to lande præget af sameksistens og fordragelighed. Jørgen Hansen var i mange år inden for dansk turisme og har været dansk turistchef i Tyskland. Efter en kort indledning om den første grænsedragning i Frankertiden rummer bogen en beskrivelse af områdets fælles historie op gennem tiden til den eksisterende grænse med fastlagte mindretalsgarantier i de to lande. Den resterende del beskriver de spor og begivenheder, der stadig knytter sig til den fælles historie omkring stederne: Flensborg, Ditmarsken, Altona, Rendsburg, Hedeby, Gottorp Slot m.m. Enkelte fotos i farver.

Der er meget stof i denne seriøse, men lovligt komprimerede bog. God som kort baggrund for en tur i det historierige område og kan anvendes undervejs, men er ikke er en egentlig guide.

Der er en del værker om enkeltperioder og områder især om 1864-krigen. De to ældre, men omfattende Slesvig og Holsten før 1830Slesvig og Holsten efter 1830Turen går til Hamburg & Nordtyskland og Slesvig og Holsten efter 1830 er stadig udbredte. Som guide er Turen går til Hamburg & Nordtyskland nyestDer er en del værker om enkeltperioder og områder især om 1864-krigen. De to ældre, men omfattende Slesvig og Holsten før 1830 og er stadig udbredte. Som guide er Turen går til Hamburg & Nordtyskland nyestDer er en del værker om enkeltperioder og områder især om 1864-krigen. De to ældre, men omfattende Slesvig og Holsten før 1830 og Slesvig og Holsten efter 1830 er stadig udbredte. Som guide er nyest.