Bøger / faglitteratur

Den syvende sans : hvorfor misforstår vi verden?


Beskrivelse


Forfatteren kommer med sine videnskabelige synspunkter og udfordrer os til at tænke selv, og være kritiske, og undgå at lade sig indhylle i spin og løgnehistorier.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. mar. 2010

af

af

Mette Fersum

d. 2. mar. 2010

Denne bog henvender sig især til studerende eller lærere, der ønsker at læse om eller lære mere om den syvende sans. Forfatteren kalder den også den kritiske sans.

Den 35 årige forfatter har gennem 15 år interesseret sig for de mekanismer, der gør, at mennesker bliver overtroiske, og ifølge ham selv kommer til at tro på forkerte idéer, som ikke er veldokumenterede. I denne bog forsøger han at forklare, hvordan og hvorfor vi misforstår verden. Han stiller spørgsmålstegn ved naturmedicin, anekdoter, horoskoper, religion m.m. Han stiller sig eksempelvis også kritisk overfor sammenhængen mellem mobiltelefoner og kræft, indvandring og kriminalitet og om Apollos månelanding er svindel? Forfatteren mener, at naturvidenskaben har givet os verdenshistoriens største velstand og potentiale for lykke, og at antividenskaben er med til at save den gren over, vi selv sidder på. Han forsvarer sine videnskabelige synspunkter og udfordrer os til at tænke selv og være kritiske, og undgå at lade sig indhylle i spin og løgnehistorier.

Forfatteren sammenligner selv sin bog med Bedst af alle verdener : myter i det 21. århundrede, 2000.

Bogen kan sætte gode diskussioner i gang, om hvordan vi ofte bliver manipuleret med af bl.a. medierne. Den er egnet til skoleopgaver i gymnasiet. Den er let læselig, enkelte afsnit er dog meget matematiske med forskellige beregninger. Hvis jeg skal komme malurt i bægeret, er det lettere ensidigt at forkaste alt, der ikke er naturvidenskabeligt dokumenteret.


Ufo-nyt

Årg. 52, nr. 3 (2010)

af

af

Per Andersen

Årg. 52, nr. 3 (2010)