I 1761 stævner fem mænd og deres tjener ud fra Københavns havn på det, der skal vise sig at blive en syv år lang ekspedition til Yemen. Den yngste, Carsten Niebuhr, ender med at være eneste overlevende efter en dramatisk rejse fuld af sygdom, uvenskab, jordskælv og død. Henvender sig til læsere af rejseskildringer og historiske biografier.
Den arabiske rejse 1761-1767 var en storslået videnskabelig satsning i datidens Danmark. Ekspeditionen havde et klart videnskabeligt formål, nemlig studiet og udforskningen af Orienten, nærmere betegnet Yemen. Ekspeditionen, der varede næsten syv år, havde et stort fagligt udbytte, men et tragisk menneskeligt forløb. Da Carsten Niebuhr vendte hjem til København, var det som ekspeditionens eneste overlevende, men selv her mødte han meget lidt anerkendelse for sin bedrift. Denne jubilæumsudgave er med moderne retskrivning og med forord af seniorforsker Anne Haslund Hansen. Bogen er udvidet med uddrag fra Thorkild Hansens dagbog om tilblivelsen af "Det lykkelige Arabien", hans kronik i forbindelse med ekspeditionens 200-års jubilæum, samt Tom Kristensens anmeldelse af bogen.
60-årsjubilæet for udgivelsen af Thorkild Hansens biografiske værk har afstedkommet en meget indbydende og opdateret version af en storslået rejsebeskrivelse, der kan læses bredt.
Læs også Hjembragt 1767-2017Den yderste grænse om ekspeditionens genstande. Den yderste grænse handler om fascinrende opdagelsesrejserLæs også Hjembragt 1767-2017 om ekspeditionens genstande. handler om fascinrende opdagelsesrejser.