Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dolken fra Dødemandsbjerget


Beskrivelse


Adams mor er forsvundet i Indien, og faren er taget af sted for at finde hende. Adam opholder sig imens hos bedsteforældrene og møder den magiske pige Sindu. Det bliver hans held. Men der er mange forhindringer undervejs inden genforeningen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2014

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 17. sep. 2014

Frilæsningsbog, fra 10 år/ 4. klasse. Lix 25.

Historien tager udgangspunkt i en realistisk verden, hvor flere elementer har fantastiske træk. Adams mor stammer fra Indien og er forsvundet. Adams far er taget af sted for at finde hende. Imens opholder Adam sig hos bedsteforældrene i Thorsminde. Her møder han en forunderlig verden, hvor mødet med den magiske pige Sindu bliver hans held. Da det lokale museum fejrer 200 årsdagen for skibet Sct. Georges forlis, dukker hun op. Sindu bliver Adams hjælper til genforening med både mor, far og morfar i Indien. Men der er rigtig mange forhindringer og fjender undervejs. Adam finder på stranden et skrin, der indeholder den magiske blodsten, der lyser for ham, fordi han er den udvalgte, der er efterkommer af den betydningsfulde Pallava-slægt i Indien. Der er fart over feltet gennem bogens 40 overskuelige kapitler, hvor den ene overraskelse efter den anden holder historien i gang. Omslaget viser Adam, der har fundet en magisk dolk fra Dødemandsbjerget og spøgelset Sindu. Teksten har megen dialog og er rimelig let at læse.

Indenfor genren kender vi til flere historier, hvor hovedpersonen er speciel og udvalgt til at genskabe harmoni. Fra den fantastiske børnelitteratur anbefales serier som Drageherren af Josefine Ottesen eller Kimura af Benni Bødker.

Bogen er en veldrejet og spændende fortalt frilæsningsbog, hvor søgen og kampen mellem det gode og det onde holder historien i gang. Bogen anbefales til elever fra 10 år/ 4. klasse.


Weekendavisen

d. 24. okt. 2014

af

af

Stine Reinholdt Hansen

d. 24. okt. 2014


Børn & bøger

Årg. 68, nr. 1 (2015)

af

af

Anette Grønholdt Andersen

Årg. 68, nr. 1 (2015)