En lille, vægtig bog om et af livets største spørgsmål om afvejning af det onde mod det gode i tilværelsen. For interesserede i samspillet mellem filosofi, litteratur og eksistens.
Teologen Jacob Brønnum behandler tilværelsens nok største "tema" og udfordring, ondskaben, og dens tilstedeværelse som et umiddelbart uforståeligt, men menneskeligt grundvilkår i bogens korte essays. De udgør med hver deres overskrift forskellige tilgange til det store emne: Angst, Vrede, Magt, Lidelse, Undertrykkelse, Skam, Jalousi, Had og Død. Men også i udgangspunktet gode ting, som: Kærlighed, Frihed, Næstekærlighed, Tro og Indsigt kan bære ondskaben i sig.
JB indleder: "Denne bog handler ikke om det, der får det hele til at hænge sammen, men om det, der får det hele til at gå i stykker. Og spørgsmålet er, om der overhovedet findes noget, der får det hele til at hænge sammen". De korte essays perspektiverer fortrinligt og forståeligt de valgte dilemmaer om ondskabens eksistens. Det sker med brug af referencer fra religiøse tekster og forfattere, der skriver om ondskab og død - Dante, Dostojevskij og Camus - samt musikkens moderne eksistentielle lyrikere, U2 og Bob Dylan. Det er fortrinlig og tankevækkende formidling i et kort format.
En anden nyere bog om emnet er Hvorfor lider vi? : det ondes problem i kulturkritisk perspektiv, der også består af kortere essays.