Film / fiktion / actionfilm

Green zone


Beskrivelse


Den amerikanske eliteenhed, der anføres af Roy Miller har til opgave at spore Saddam Husseins masseødelæggelsesvåben i Irak. Enheden får mange oplysninger fra en hemmelig kilde, men afsløringen af gemmestedet for de farlige våben lader vente på sig. Roy opdager at noget helt andet er på spil.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2010

af

af

Charlotte Cathrine Pedersen

d. 12. aug. 2010

Green zone er henvendt til det publikum, der holder af spændingsfilm fra krigszonen. Kan anvendes i gymnasiet til at belyse baggrunden for USA's invasion i Irak i 2003. Formidles med værker om Saddam Hussein og krigen i Irak.

Den amerikanske eliteenhed, der skal finde og destruere Saddam Husseins masseødelæggelsesvåben, modtager fra højeste sted efterretninger fra en hemmelig kilde, kaldet Magellan. Da enhedens aktioner igen og igen ledes på vildspor, bliver anfører Roy Miller, spillet af Matt Damon, mistænksom overfor kildens troværdighed. Han opsøges af en iraker, der viser vej til afsløringer af vigtige personer i dramaet om krigen. Instrueret af Paul Greengrass, der er ophav til The Bourne supremacy og The Bourne ultimatum. Greengrass har grundlagt en genre, der omhandler den spænding, der følger med ikke blot at være, men ikke mindst at have været, en vigtig brik i en krigszone og overvåget af den militære efterretningstjeneste.

Kan sammenlignes med tidligere film af Paul Greengrass, der har efterretningsvæsen og kampscener som speciale. En række andre realisme-krigsfilm såsom film om Vietnam-krigen og Korea-krigen kan sammenlignes med denne. Temaerne for Greengrass-filmene er unikke. I den forstand at de belyser at eget efterretningsvæsen kan være lige så farligt som fjenden.

En film om information og misinformation i en krigszone. Matt Damon leverer en flot præstation som Roy Miller, der kæmper godt både i kampzonen og i sit arbejde med at skille sandheder fra løgne.


Politiken

d. 25. mar. 2010

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 25. mar. 2010


Politiken

d. 25. mar. 2010

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 25. mar. 2010


Kristeligt dagblad

d. 25. mar. 2010

af

af

Henrik Uth Jensen

d. 25. mar. 2010


Berlingske tidende

d. 25. mar. 2010

af

af

Ebbe Iversen

d. 25. mar. 2010


Jyllands-posten

d. 25. mar. 2010

af

af

Jakob Levinsen

d. 25. mar. 2010


Weekendavisen

d. 26. mar. 2010

af

af

Bo Green Jensen

d. 26. mar. 2010