Bøger / skønlitteratur / dramatik

Gud bevare nydanskerne


Beskrivelse


Skuespil. Familien Zheng er velintegreret i det danske samfund og særligt faderen Jun er meget opsat på at være dansk. Han lærer dog at man ikke skal forkaste alt fra sin gamle kultur for at passe ind et nyt sted. Imens går familiens børn deres egne veje. Minimum 7 roller (heraf mindst 2 kvinder), 4 scener/locations. Varighed: Ca. 1,1 time.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jan. 2013

af

af

Ann Luther Petersen

d. 15. jan. 2013

Oplagt for teatertrupper, der vil belyse dansk/kinesiske kulturforskelle eller vise en humoristisk vinkel på nydanskerens liv.

Familien Zheng er velintegreret i Danmark, og faderen vil gerne være så dansk som mulig, men lærer, at man ikke skal forkaste alle de gamle skikke for at passe ind et nyt sted. I nogle scener gengiver koret historier fyldt med orientalsk visdom, der indrammer resten af stykket. Grundtonen er generelt lys, og pointerne leveres på letforståelig vis. Stykket viser desuden generationsforskelle i familiens tilgang til det danske samfund, hvor datteren fx demonstrerer mod forholdene i Sandholmlejren. Jimbut er pseudonym for den kinesiske dramatiker Jun Feng, der har boet i Danmark siden 1992. Udgivelsen indeholder desuden bl.a. forord af Jun Feng; bemærkninger vedr. opsætning og rolleliste; sort/hvide fotos fra opsætningen i Helsingør ; Jimbuts biografi; samt sceneoversigt. Stykket kræver 7 medvirkende (heraf 2 kvinder), som helst skal forstå og tale kinesisk, da nogle replikker er på kinesisk og oversættes for publikum af husguderne eller koret.

Jun Feng har bl.a. udgivet digtsamlinger, der også tematiserer nydanskerens forhold til Kina og Danmark. Heraf kan bl.a. nævnes Ukendt fra 2011, som blev præmieret af Statens Kunstfond.

Morsomt og optimistisk drama om en nydansk families liv med den sympatiske pointe, at det er vigtigt at bringe visdommen fra den gamle kultur med i ens nye liv.