Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mere om Emil fra Lønneberg


Beskrivelse


Emil finder på nye skarnstreger. Fanger sin far i en musefælde, falder på hovedet i blåbærsuppen, får sin egen hest gratis, futter fyrværkeri af i borgmesterens bukseben, inviterer fattiglemmerne til julegilde og fanger Kommandusen.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2008

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 11. sep. 2008

Tre klassikere og tre fantastiske oplæsningsbøger der næppe behøver nogen nærmere præsentation og som henvender sig til de 5-9-årige og deres voksne.

I juli 2008 kom de tre bøger om Emil, nyoversat i en samlet udgave af Kina Bodenhoff. Her er de tre bøger hver for sig - i hver deres flotte omslag i enten blåt, rødt eller gult. Bodenhoff har siden Lindgrens 100 års fødselsdag i 2007, oversat en del af det populære forfatterskab. Senest Lillebror og Karlsson på taget 2007. Historien er den kendte og elskede, om drengen Emil, der hele tiden kommer til at lave en lille skarnsstreg, som meget ofte går ud over Emils far - til stor underholdning for os læsere. Hvem kan ikke huske historien hvor Emil inviterer alle fra fattiggården til julefest eller da han hejser Ida op i flagstangen! Bodenhoff har nænsomt restaureret den gamle oversættelse og opdateret fortællertonen, så den bliver mere i overensstemmelse med forfatterens oprindelige stil. Sproget er frisk, flydende og mundret. Illustrationerne, der er i s/h, og omslagsillustrationerne er Ilon Wiklands kendte.

De tre bøger er i et par centimeters lidt mindre format end flere af de tidligere bøger. I disse nye udgaver er illustrationerne i s/h. Satsen er lidt mindre. Layout og stil er stadig indbydende og med de kendte illustrationer af Emil udenpå.

En oversættelse hvor små, næsten umærkelige ændringer giver fortællingen nyt liv, så den overlever i endnu mange generationer. Der er kun en ting at sige - læs dem!.


Bibliotekernes vurdering

d. 5. apr. 2019

af

af

Tove Kvarnbo

d. 5. apr. 2019

Så kom da omsider den længe ventede fortsættelse til Emil fra Lønneberg. Det er flere dagbogsblade om Emil og hans skarnsstreger. A. L. er uforlignelig, når hun fortæller om beboerne i Lønneberg og omegn. Det er på sin vis- et helt lille stykke kulturhistorie for de mindste. - Handlingen i dette bind er nok sværere at følge med i for de 5-årige, der er faldet for Emil, på trods af A. L.'s forklaringer efter svære ord eller vendinger - men dejligt er det at få nye og vanskelige ord ind i sit ordforråd på denne måde. Her er en sand velsignelse af Tyttebær-Majas gyselig (ofte helt usandsynlige men fra Emils side ganske naturlige) forestillinger. Det er svært at fremhæve en af de mange begivenheder, handlingen består af, fremfor andre - nævnes skal dog markedet i Vimmerby og madorgiet på Katholt i julen. - Gid A. L.'s barnebarn, for hvem Emil er opfundet, endnu længe vil kræve nye Emil-historier. - En hel selvfølgelig anskaffelse til både små (oplæsning) og store (10-11 år)iallebørnebiblioteker.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Verner S. Handesten

d. 19. dec. 2018

Bogen står mål med 1. bog om Emil, selvom der er vel mange episoder med hoveder i lagkager, dejg og blåbærsuppe. Samme typografi, samme muntre (»svenske«) tegninger som i Emil fra Lønneberg. Bedst af alle historier er vel den om bespisningen af fattiglemmerne, som Emil inviterer hjem på gården en 2. juledag. Den er overdådig og fyldt med lune - en af fremtidens gode julehistorier for 1. og 2. klasse. Der var også lidt morsomt i »fattigdommens dage«. Mere om Emil fra Lønneberg vil få mange selvstændige læsere i slutningen af 2. klasse til at more sig.


litteratursiden.dk

d. 22. nov. 2018

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 22. nov. 2018

Bøgerne om Emil fra Lønneberg har for længst slået deres status fast som nogle af de helt store børnebogsklassikere med potentiale til at glæde mange fremtidige generationer af 5-9-årige . 'Mere om E...


Kristeligt dagblad

d. 1. nov. 2008

af

af

Sara Nørholm

d. 1. nov. 2008


Kristeligt dagblad

d. 8. nov. 2008

af

af

Sara Nørholm

d. 8. nov. 2008