Bogen henvender sig til børn i 2.-3. klasse. Svage læsere i 4. klasse kan også have glæde af bogen. Den kan bruges som et supplement til andre undervisningsmaterialer om vikingetiden eller som en del af et fagligt læsekursus. Teksten er bedst tjent med at blive formidlet af en voksen, der kan udvide og perspektivere. Endelig kan bogen bruges til fritidslæsning.
Bogen tager læseren med rundt i Danmark for at stifte bekendskab med de største fund fra perioden. Vi møder borge, runesten, skibe, broer og gravsteder, og får en god fornemmelse af vikingerne som andet og mere end en flok hærgende sømænd. En dobbeltside til hvert fund, hvor et farvestrålende foto er dominerende. Det er ledsaget af en fagtekst på 5-10 linjer og ofte en tegning, som viser fundet i sin oprindelige form. Når det er relevant er billedet et luftfoto, som er velegnet til give et overblik fx gravenes form ved Lindholm høje og Kanhavekanalen, der delte Samsø i to. Teksten er sat ind i billedet, og det går af og til ud over læseligheden.
En samlet oversigt over danske fundsteder findes ikke til denne aldersgruppe. Borge og runesten kan bl.a. findes i Vikinger og Harald Blåtand fra serien De små fagbøger.
Et godt supplement til de bøger, der står på hylden.