Bøger / faglitteratur / disputatser

Stormløb mod grænsen : det politiske hos Franz Kafka


Beskrivelse


Fortolkning af Franz Kafkas (1883-1924) litterære værker som politiske manøvrer der skal fremprovokere en forandring og ikke budskaber der fortæller om en uforanderkig verden.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juni 2015

af

af

Kent Skov

d. 4. juni 2015

En omfattende videnskabelig gennemgang af Franz Kafkas forfatterskab med nye analyser af hans tankesæt. For læsere med indsigt i Kafkas forfatterskab og professionelle litteraturfolk.

Omfattende teoretisk værk om hovedpositionerne i Franz Kafkas forfatterskab. Bogen er baseret på Isak Winkel Holms doktorafhandling om emnet. IWH tager livtag med den udbredte opfattelse, at Kafka var absurditetens og det uforanderligt skæbnebundnes forfatter. IWH redegør her for, at Kafka også havde en politisk tro og tilgang til tilværelsen, hvor han drømte om, at menneskene er selvstændige aktører, der er i stand til at flytte ved fundamenterne for det fælles liv både på Kafkas egen tid og i dag. Bogen falder i tre hoveddele: en teoretisk - med en gennemgang af den særlige foruroligende stemning i forfatterskabet inklusiv Kafkas dagbogsoptegnelser, en poetologisk - om Kafkas litterære og æstetiske emner, samt en analytisk del med en detaljeret analyse af tre af Kafkas romaner. Fyldig litteraturliste.

Bogen har et højt fagligt/videnskabeligt niveau og giver en særdeles grundig analyse af de væsentligste dele og nye aspekter af Kafkas forfatterskab og tankesæt. Bogen kræver forudsætninger i litteraturteori og Kafkas forfatterskab.

Kafka-litteraturen er omfattende. Kendt er Villy Sørensens Kafkas digtningKafka for en mindre litteratur og nyest Deleuze: Kafka for en mindre litteraturKafka-litteraturen er omfattende. Kendt er Villy Sørensens Kafkas digtning og nyest Deleuze: .


Politiken

d. 14. juni 2015

af

af

Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen

d. 14. juni 2015


Kristeligt dagblad

d. 2. juli 2015

af

af

Rasmus Vangshardt

d. 2. juli 2015


Information

d. 11. juli 2015

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 11. juli 2015


Standart

Årg. 29, nr. 4 (2015)

af

af

Jakob Ladegaard

Årg. 29, nr. 4 (2015)


Kritik

Årg. 49, nr. 216-217 (2016)

af

af

Anker Gemzøe

Årg. 49, nr. 216-217 (2016)