Film / fiktion / drama

The daughter


Beskrivelse


Savværksejerens søn vender hjem til sin fars bryllup og opdager en godt skjult hemmelighed. Det får tragiske konsekvenser for unge Hedvig og hendes familie. Filmen er en moderne version af Henril Ibsens skuespil "Vildanden", fortalt i nordic noir-stil.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. nov. 2018

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 19. nov. 2018

Bør en livsløgn afsløres og skal en hemmelighed frem i lyset for enhver pris? Filmen bygger på Henrik Ibsens skuespil Vildanden. Henvender til dem, der vil lade sig gribe af et familiedrama med voldsom udgang og holder af klassiske referencer.

Den unge teenager Hedvig bor med sine forældre i en lille by, der i generationer har levet af det savværk, der nu skal lukke. Ejerens søn, Christian, vender hjem til sin fars bryllup efter mange års fravær. Han genforenes med sin gamle ven, Oliver, der er Hedvigs far, og opdager en familiehemmelighed, de involverede aldrig troede skulle afsløres. Det får dybt alvorlige konsekvenser. Filmen er en moderne australsk noir-genfortælling af Vildanden (Ved Jakob Oschlag), skabt af spillefilmsdebutant Simon Stone.

Dybt gribende film, visuelt flot og sanselig i nærmest nordic noir-stemning, og med stærkt skuespil. Det klassiske drama er fint moderniseret og holder alligevel en tidløs tone. En svag tendens til melodrama anes i de flotte, tunge naturbilleder. Lag for lag skrælles af den store hemmelighed, indtil den grumme sandhed står klart for alle. Og så er det for sent.

Tjekhov benyttede Ibsens tematik i "Vildanden" i sit drama "Mågen", der er filmatiseret i 2018 med titlen The seagullVildanden - Mågen. En ret mislykket og ujævn filmatisering af Ibsens klassiker er Vildanden med Jeremy Irons og Liv Ullmann, der hhv. over- og underspiller deres rollerTjekhov benyttede Ibsens tematik i "" i sit drama "Mågen", der er filmatiseret i 2018 med titlen The seagull - Mågen. En ret mislykket og ujævn filmatisering af Ibsens klassiker er med Jeremy Irons og Liv Ullmann, der hhv. over- og underspiller deres roller.


Berlingske tidende

d. 21. apr. 2016

af

af

Jacob Wendt Jensen

d. 21. apr. 2016


Jyllands-posten

d. 21. apr. 2016

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 21. apr. 2016


Kristeligt dagblad

d. 21. apr. 2016

af

af

Hanrik Wivel

d. 21. apr. 2016


Politiken

d. 21. apr. 2016

af

af

Søren Vinterberg

d. 21. apr. 2016


Information

d. 21. apr. 2016

af

af

Christian Monggaard

d. 21. apr. 2016


Weekendavisen

d. 29. apr. 2016

af

af

Bo Green Jensen

d. 29. apr. 2016