Glimrende bog, som tager temperaturen på vores højtbesungne velfærdssamfund og giver en nedslående diagnose. For samfundsinteresserede på alle niveauer.
Nick Allentoft, chefredaktør på DenOffentlige.dk, argumenterer for, at det danske velfærdssamfund idag er en illusion skabt af tre gensidigt forstærkende kriser. "Socialkrisen" illustrerer, at den sociale kontrakt er ophævet, idet flere og flere udsatte borgere lades i stikken af den velfærdsstat, som de troede ville hjælpe dem. "Ledelseskrisen" dækker over, at offentlige ledere har opgivet at lede medarbejderne og i stedet bruger tiden på bureaukrati. "Demokratikrisen" er udtryk for, at vælgernes tillid til demokratiet er svækket, bl.a. fordi politikerne fravælger de vanskelige løsninger og fokuserer på planer, der gavner udvalgte vælgergrupper. Allentoft understøtter sine argumenter med tal, undersøgelser og statistikker og kommer med forslag til, hvordan vi kan revitalisere velfærdssamfundet.
Velfærdsstaten er den store fortælling om Danmark, men dette velunderbyggede værk sætter en fed streg under, at vores model trænger til et seriøst serviceeftersyn, hvis den skal bevares. Allentoft har blik for de store linjer, men inddrager også eksempler fra frustrerede borger og ansatte, hvilket fungerer rigtig godt. Et vægtigt og overbevisende indlæg i debatten om velfærdssamfundet.
Samtalebogen De udsatteFra udenforskab til fællesskab og Fra udenforskab til fællesskab giver også en lammende kritik af den udvikling vores samfund er på vej ind iSamtalebogen De udsatte og giver også en lammende kritik af den udvikling vores samfund er på vej ind i.